Πρόταση–φωτιά του ΟΟΣΑ

Πρόταση–φωτιά του ΟΟΣΑ
Την καρδιά περιβόλι μας έκανε ο Άνχελ Γκουρία

Σειρά σκληρών μέτρων για την βελτίωση της ελληνικής οικονομίας προτείνει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης

Σειρά σκληρών μέτρων για την βελτίωση της ελληνικής οικονομίας προτείνει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, στην έκθεση που παρουσίασαν ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης και ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία.

Ο διεθνής Οργανισμός εισηγείται –μεταξύ άλλων -χαμηλότερους μισθούς για τους νέο-εισερχόμενους στην αγορά εργασίας και αύξηση  των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης με κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων ακόμη και για τα βαρέα και ανθυγειϊνά επαγγέλματα.

Προτείνει επίσης να γίνει αποκέντρωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και να διεξάγονται πλέον σε επίπεδο επιχείρησης ή σε επίπεδα επαγγέλματος. Αυτό σημαίνει απελευθέρωση των απολύσεων και μείωση των μισθών στους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας.

Σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση, ο ΟΟΣΑ συστήνει να επιβληθούν δίδακτρα στα Πανεπιστήμια, με παράλληλη χορήγηση δανείων για τους οικονομικά ασθενέστερους. Τέλος, εισηγείται να αυξηθούν οι φόροι στην κατανάλωση. Οι νέες προτάσεις του ΟΟΣΑ που ως συνήθως έχουν νεοφιλελεύθερο χρώμα, αφήνουν το περιθώριο στην κυβέρνηση να πάρει αντιλαϊκά μέτρα ηπιότερης μορφής, απορρίπτοντας τις υπερβολές της έκθεσης. Είναι γεγονός πως ο Άνχελ Γκούρια έβαλε ψηλά τον πήχη…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα