Ρέγκλινγκ: Eurogroup μόνο όταν υπάρξει πρόοδος

ΖΑΠΠΕΙΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ // ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ EUROGROUP (EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ)
ΖΑΠΠΕΙΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ // ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ EUROGROUP (EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ) EUROKINISSI

Σύγκληση του Eurogroup μόνο υπάρξει πρόοδος, λέει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας

Το Eurogroup θα συγκληθεί μόλις υπάρξει επαρκής πρόοδος, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο πρακτορείο Bloomberg.

Όσον αφορά την ακύρωση της αυριανής συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος κατέστησε σαφές ότι "εξετάσαμε χθες την κατάσταση και διαπιστώσαμε ότι δεν έχει επιτευχθεί αρκετή πρόοδος, ώστε να δικαιολογηθεί το Eurogroup".

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει σύγκλιση απόψεων σε αρκετά θέματα, αλλά "πρέπει να γίνουν περισσότερα" στο ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων, της φορολογίας εισοδήματος και της αγοράς εργασίας.

"Ορισμένες μεταρρυθμίσεις δεν είναι εύκολες, καθώς ενέχουν τεχνικές και πολιτικές δυσκολίες", παραδέχθηκε στη συνέχεια, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο, ότι η Ελλάδα θα πρέπει να κινηθεί προς την κατεύθυνση της επίτευξης των στόχων του προγράμματος.

Σχετικά με τις διαφορές μεταξύ των θεσμών, διευκρίνισε ότι το ζήτημα δεν είναι "εάν ο ένας έχει δίκιο και ο άλλος άδικος» και σημείωσε ότι σ’ αυτή τη φάση, πρέπει να «προτείνουμε ορισμένα προληπτικά μέτρα". "Εάν η Κομισιόν έχει δίκιο, τότε δεν χρειάζεται να εφαρμοστούν", έσπευσε να επισημάνει.

Αναφορικά με το ζήτημα του χρέους, ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα αυτή τη στιγμή, δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα στην εξυπηρέτησή του και επανέλαβε ότι "θα βοηθήσουμε την Ελλάδα, εάν κριθεί αναγκαίο, με μία νέα ελάφρυνση", αποκλείοντας ωστόσο, το ενδεχόμενο ονομαστικού "κουρέματος".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Eurogroup
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Όχι Τουσκ σε Σύνοδο Κορυφής. Ζητά άμεση συνεδρίαση του Eurogroup

SHARE:

24Media Network