Ρέγκλινγκ: Καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της Ελλάδας οι μεταρρυθμίσεις

Ρέγκλινγκ: Καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της Ελλάδας οι μεταρρυθμίσεις

Τι δήλωσε ο επικεφαλής του ΕΜΣ Ρέγκλινγκ για τον κίνδυνο μη επίτευξης συμφωνίας της Ελλάδας με τους δανειστές της

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) Κλάους Ρέγκλινγκ δήλωσε ότι επείγει να επιτευχθεί γρήγορα συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της για ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων.

«Αν η ελληνική κυβέρνηση αρνηθεί τη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων, παίζει με το μέλλον της χώρας», έγραψε σε άρθρό του στο γερμανικό περιοδικό FOCUS ο Ρέγκλινγκ. «Τότε θα είναι μεγάλος ο κίνδυνος οι θυσίες των Ελλήνων να αποβούν μάταιες», πρόσθεσε.

Χωρίς μια συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της για τις μεταρρυθμίσεις, δεν θα μπορέσει να αποδεσμευθεί η τελευταία δόση του δεύτερου προγράμματος βοήθειας, επεσήμανε.

Ο Ρέγκλινγκ εξήρε σε αυτό το πλαίσιο τις προσπάθειες της Ελλάδας στη διάρκεια του πρώτου προγράμματος βοήθειας: «Η οικονομία αναπτύχθηκε, δημιουργήθηκαν θέσεις εργασίας, επενδυτές αγόρασαν στα μέσα του 2014 και πάλι για πρώτη φορά ελληνικά ομόλογα», σημείωσε.

Αυτές οι επιτυχίες υποτιμήθηκαν για πολύ καιρό από τη γερμανική κοινή γνώμη, υπογράμμισε ο ίδιος.

Εξάλλου κατέληξε λέγοντας ότι η αρχή «χρήματα αντί μεταρρυθμίσεων» λειτούργησε και σε άλλες χώρες που πέρασαν κρίση, όμως στην Ελλάδα τα προβλήματα ήταν μεγαλύτερα και γι’ αυτό η διαδικασία μεταρρυθμίσεων διαρκεί περισσότερο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ρέγκλινγκ: Έκκληση στον Τσίπρα να μην θέσει σε κίνδυνο όσα έχουν επιτευχθεί

SHARE:

24Media Network