Ρέγκλινγκ: Ο ελληνικός προϋπολογισμός είναι καλύτερος από ό,τι αναμέναμε

Ο Τσίπρας ξέρει τι να κάνει δήλωσε ο επικεφαλής του ΕΜΣ
Ο Τσίπρας ξέρει τι να κάνει δήλωσε ο επικεφαλής του ΕΜΣ AP

Ο διευθύνων σύμβουλος του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου της ολλανδικής εφημερίδας De Telegraaf, σημειώνοντας πως δεν φοβάται, ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις, στις οποίες έχει δεσμευτεί.

«Φοβόσαστε ότι η ελληνική κυβέρνηση δε θα εφαρμόσει κάποιες μεταρρυθμίσεις;», ήταν η προβοκατόρικη ερώτηση των δημοσιογράφων της ολλανδικής εφημερίδας De Telegraaf.

«Όχι. Τις έχουν υποσχεθεί αυτές τις μεταρρυθμίσεις. Ο ελληνικός προϋπολογισμός φέτος είναι κάπως καλύτερος από αυτό που αναμέναμε. Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να το χρησιμοποιήσει αυτό. Εάν αλλάξει την πολιτική της, πρέπει πρώτα να το συζητήσει με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. Δεν έχουν χαλαρώσει ακόμα 100%», απάντησε ο Κλάους Ρέγκλινγκ.

ADVERTISING

«Γιατί οι Ολλανδοί θέλουν τα λεφτά τους πίσω», συνέχισαν οι δημοσιογράφοι. «Όχι, ο ΕΜΣ θέλει τα λεφτά του πίσω. Όσο αποπληρωνόμαστε, δεν υπάρχει κανένα κόστος για τον Ολλανδό φορολογούμενο. Δεν έχει ξοδευτεί μέχρι στιγμής ούτε ένα σεντ από τα ολλανδικά χρήματα των φορολογουμένων για τα ελληνικά πακέτα στήριξης», κατέληξε ο Κλάους Ρέγκλινγκ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Προϋπολογισμός
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Θετικό νεύμα από τις Βρυξέλλες για τον ελληνικό προϋπολογισμό

24Media Network