Ρεκόρ Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα με 3,3 εκατ.

Ρεκόρ Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα με 3,3 εκατ.
Η Ελενα Κουντουρά Yiannis Katsaris

Σημαντικά στοιχεία προκύπτουν κατά τη διάρκεια της Διεθνής Τουριστικής Έκθεσης World Travel Market του Λονδίνου.

Η γενικότερη κατάσταση με το Brexit, δεν φαίνεται να επηρέασε τους Βρετανούς που θέλησαν να κάνουν διακοπές. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία, η Ελλάδα καταγράφει νέο ρεκόρ καταγράφουν οι αφίξεων Βρετανών τουριστών, με 3,3 εκατομμύρια επισκέπτες το 2018. Ταυτόχρονα, οι προκρατήσεις για το 2019 δείχνουν αύξηση του 10%, κάτι που σημαίνει ότι η επόμενη χρονιά αναμένεται, αν όλα κυλήσουν κατ’ ευχήν, να καταγράψει ένα ακόμη ρεκόρ.

Την Ελλάδα, στην WTM εκπροσωπούν αφενός η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η οποία πραγματοποιεί συναντήσεις με παράγοντες της διεθνούς τουριστικής αγοράς και τους επικεφαλής της βρετανικής τουριστικής βιομηχανίας και, αφετέρου, οι θεσμοί του ελληνικού τουρισμού, ΣΕΤΕ, Περιφέρειες και λοιποί οργανισμοί.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρουσιάστηκαν:

Το 2018 θα «κλείσει» με υψηλή αύξηση 11% των αφίξεων σε σχέση με το 2017. Για πρώτη φορά ο αριθμός των Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα θα ξεπεράσει τα 3,3 εκατομμύρια. ·

Αύξηση 10% καταγράφεται ήδη στις προκρατήσεις για το 2019.

Η Ελλάδα μετά από τις στοχευμένες συμφωνίες και προωθητικές ενέργειες την τελευταία διετία, κατείχε το 2017 την τρίτη θέση στις προτιμήσεις του βρετανικού ταξιδιωτικού κοινού και το 2018 αναρριχήθηκε, αποτελώντας πλέον τον δεύτερο πιο δημοφιλή προορισμό των Βρετανών παγκοσμίως.

Οι εκπρόσωποι των ταξιδιωτικών ομίλων και των αεροπορικών εταιρειών επιβεβαίωσαν την υψηλή τουριστική ζήτηση για την Ελλάδα, στην οποία συνέβαλε η επιτυχημένη προώθηση νέων θεματικών τουριστικών προϊόντων και νέων ελληνικών προορισμών και η ενίσχυση της συνδεσιμότητας με νέες απευθείας πτήσεις από περισσότερα βρετανικά αεροδρόμια προς περισσότερα ελληνικά, σε συνέχεια των περσινών διαπραγματεύσεων και συμφωνιών με το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα