Ρεν και Άσμουσεν: Κανένα ενδεχόμενο αποχώρησης της ΕΚΤ από την Τρόικα

Ρεν και Άσμουσεν: Κανένα ενδεχόμενο αποχώρησης της ΕΚΤ από την Τρόικα

Ρεν και Άσμουσεν διαψεύδουν τα δημοσιεύματα περί ενδεχόμενης αποχώρησης της ΕΚΤ από την Τρόικα

Διέψευσαν τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν χθες το βράδυ στις ηλεκτρονικές εκδόσεις των γερμανικών εφημερίδων Die Welt, Sueddeutsche Zeitung και Der Handelsblatt περί ενδεχόμενης αποχώρησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από την τρόικα τόσο ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν και το στέλεχος της ΕΚΤ, Γεργκ Άσμουσεν, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε ο γερμανικός τηλεοπτικός σταθμός NTV.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δικτύου, ο κ. Ρεν δήλωσε, "δεν ξέρω για ποιο θέμα μιλάτε" και πρόσθεσε ότι η συνεργασία με τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι αλλά και τους άλλους εταίρους της τρόικας είναι "πολύ εποικοδομητική" , ενώ ο κ. Άσμουσεν επισήμανε ότι η ΕΚΤ δεν θα αποχωρήσει από την τρόικα και χαρακτήρισε αβάσιμα όσα δημοσιεύματα αναφέρουν κάτι τέτοιο.

Αρνητικά, σύμφωνα με το NTV, απάντησε και ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στην ερώτηση, εάν ο κ. Ντράγκι ή ο κ. Άσμουσεν έχουν αναφερθεί σε πιθανότητα αποχώρησης της Τράπεζας από την τρόικα.

Οι τρεις εφημερίδες είχαν υποστηρίξει στα δημοσιεύματά τους ότι διατυπώνονται αμφιβολίες σχετικώς με την διατήρηση του ανεξάρτητου χαρακτήρα της ΕΚΤ, λόγω της συμμετοχής της στα προγράμματα διάσωσης χωρών της Ευρωζώνης.

SHARE: