Ρέσλερ: Παραμένουμε επιφυλακτικοί με την Ελλάδα

Ρέσλερ: Παραμένουμε επιφυλακτικοί με την Ελλάδα
7-10-2011-ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ Φ. ΡΕΣΛΕΡ.(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Εν αναμονή της νέας έκθεσης της τρόικας η Γερμανία. Σημασία έχει η υλοποίηση των μέτρων που ψηφίστηκαν

Μπορεί το Μνημόνιο 2 να “πέρασε” τελικά, ωστόσο αν και εκπρόσωπος της Α. Μέρκελ είπε πως η γερμανική κυβέρνηση χαιρετίζει τις αποφάσεις της ελληνικής βουλής, ο υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, αντιμετωπίζει με επιφυλακτικότητα το θέμα.

“Τώρα όλα εξαρτώνται από αυτό που θα πει η τρόικα για την πρόοδο στην Ελλάδα”, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στη γερμανική δημόσια τηλεόραση, προσθέτοντας πως “παραμένουμε επιφυλακτικοί”.

Αν και ο Ρέσλερ είναι  ηγέτης του Κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών FDP, κυβερνητικού εταίρου της Ανγκελα Μέρκελ, ωστόσο, η φωνή του δεν θεωρείται αποφασιστικής σημασίας στους κόλπους του κυβερνητικού συνασπισμού.

Κρίσιμο Eurogroup

Στο επίκεντρο του Eurogroup της Τετάρτης θα βρεθούν οι τεχνικές λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας του ειδικού δεσμευμένου λογαριασμού όπου θα κατατίθενται τα χρήματα της ευρωπαϊκής βοήθειας προς την Ελλάδα.

Η αποδοχή του ειδικού δεσμευμένου λογαριασμού αποτελεί έναν από τους βασικούς όρους και μια από τις πρόσθετες εγγυήσεις που ζητεί η τρόικα από την ελληνική κυβέρνηση.

Με αυτόν τον τρόπο τα κράτη της ευρωζώνης και το ΔΝΤ θα μπορούν να ελέγχουν πλήρως τη πληρωμών και να αποφασίζουν το πότε θα εκταμιεύουν τα χρήματα.

Έτσι, θα εφαρμοσθεί στη πράξη η βούληση του Eurogroup η Ελλάδα να λαμβάνει χρήματα μόνον όταν είναι συνεπής με τα συμπεφωνημένα.

Μάλιστα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εμφανίζεται να επικροτεί και αυτό τη δημιουργία του λογαριασμού αναγνωρίζοντας πως αποτελεί μια ακόμη εγγύηση για την αποπληρωμή των ελληνικών χρεών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα