Ρέσλερ: Παροχές στην Ελλάδα μόνο μετά από μεταρρυθμίσεις

Ρέσλερ: Παροχές στην Ελλάδα μόνο μετά από μεταρρυθμίσεις

Τι δήλωσε ο Αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας ,Φίλιπ Ρέσλερ

"Μόνο από τις προσπάθειες μεταρρύθμισης θα μπορούσε η Αθήνα να περιμένει παροχές", δήλωσε ο Αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας ,Φίλιπ Ρέσλερ, μιλώντας σήμερα σε συνέδριο της Ένωσης Επιχειρηματιών Χονδρικής Πώλησης της Γερμανίας.

Πάντως, δήλωσε ότι πρέπει να γίνουν τα πάντα για την σταθεροποίηση του ευρώ, ενώ ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την Καγκελαρία, Πέερ Στάινμπρουκ, στην ίδια εκδήλωση, εμφανίστηκε περισσότερο ανοιχτός στο ενδεχόμενο η Ελλάδα να χρειαστεί περισσότερο χρόνο προκειμένου να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις.

Επανέλαβε δε ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν μπορεί να παραπλανά την κοινή γνώμη και να εξηγήσει ότι οι εταίροι της Ελλάδας θα πρέπει να αναμένουν πρόσθετη επιβάρυνση.

Προς σταθεροποίηση η οικονομία της Ευρωζώνης

Πρόσφατα ο ίδιος είχε δηλώσει ότι η οικονομία της Ευρωζώνης βαίνει προς σταθεροποίηση. Όπως είπε σε δημοσιογράφους, "βρισκόμαστε σε τροχιά σταθεροποίησης στην Ευρωζώνη" και αναφερόμενος στην ανάπτυξη της χώρας του είπε "μιλάμε ακόμα για ανάπτυξη 1% για το 2013, οπότε δεν υπάρχει θέμα κρίσης για την Γερμανία", πρόσθεσε.

Μάλιστα, είπε ότι το καλό νέο για τη χώρα του ότι παραμένει στην τροχιά της ανάπτυξης, παρά την παγκόσμια οικονομική αναταραχή.

Ο κ. Ρέσλερ τόνισε ότι "με την ευρωπαϊκή κρίση χρέους και την οικονομική αποδυνάμωση αναπτυσσόμενων χωρών στην Ασία και τη Λατινική Αμερική η Γερμανία βρίσκεται εν μέσω οικονομικής καταιγίδας".

SHARE:

24Media Network