Reuters: Νοέμβριο οι αποφάσεις για νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα

Reuters: Νοέμβριο οι αποφάσεις για νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα

Αντίστροφη μέτρηση για το νέο πρόγραμμα για το ελληνικό χρέος. Αμέσως μετά τους ελέγχους της τρόικας οι αποφάσεις

Πολύ σύντομα θα έρθει το νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, το οποίο επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχων.

Το δημοσίευμα ήρθε λίγες ώρες μετά, τις δηλώσεις “φωτιά” του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι νέο πακέτο σημαίνει νέοι όροι και ότι η ΕΚΤ δεν θα συμμετάσχει σε νέα ελάφρυνση χρέους.

Όπως αναφέρει το Reuters, δεν αποκλείεται οι αποφάσεις για το τρίτο πρόγραμμα για το ελληνικό χρέους να ληφθούν το Νοέμβριο, αφού θα έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς ο έλεγχος της τρόικας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, υποστηρίζει ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπλέον χρηματοδότηση 14-15 δισ. ευρώ το 2014-15, σε σχέση με τα ποσά που έχουν συμφωνηθεί μέχρι στιγμής.

Το ΔΝΤ, θεωρεί ότι η ευρωζώνη θα πρέπει να προχωρήσει σε νέα χρηματοδότηση και νέα ελάφρυνση χρέους.

Από την πλευρά τους οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, εμφανίζονται έτοιμοι να συζητήσουν για περαιτέρω βοήθεια μετά τον Απρίλη του 2014, όταν θα δημοσιευθούν επισήμως τα στοιχεία για το χρέος και το έλλειμμα του 2013, με την προϋπόθεση η χώρα μας να έχει εκπληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα