Ρομπόλης: Αναδρομικά μπορούν να διεκδικήσουν μόνο όσοι προσφύγουν δικαστικά

Ρομπόλης: Αναδρομικά μπορούν να διεκδικήσουν μόνο όσοι προσφύγουν δικαστικά
Ο Σάββας Ρομπόλης Eurokinissi

Ο Σάββας Ρομπόλης εξήγησε μιλώντας στον News 24/7 στους 88.6 τι συμβαίνει με τα αναδρομικά των συντάξεων - Τι είπε για ενστόλους και πανεπιστημιακούς.

Κατά βάση όλοι οι συνταξιούχοι μπορούν να διεκδικήσουν την καταβολή των αναδρομικών των συντάξεων τους, εφόσον όμως κάνουν μεμονωμένα δικαστικές προσφυγές, εκτίμησε μιλώντας στον News 24/7 στους 88.6 και στον Αντώνη Φουρλή και στη Στέλλα Γκαντώνα, ο ομότιμος καθηγητής του Παντείου, Σάββας Ρομπόλης. Διευκρίνισε δε πως η συζήτηση αφορά το πρώτο κύμα των μνημονιακών μειώσεων.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα αναδρομικά των ενστόλων και των πανεπιστημιακών σημείωσε πως πρόκειται για μια διαφορετική κατηγορία, και όσοι υπάγονται σ’ αυτή έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες μειώσεις σύμφωνα με το ΣτΕ. Υπολόγισε σε 10 με 12 δις συνολικά το κόστος για τα αναδρομικά πέραν των ενστόλων.

Εκτίμησε όμως ότι με βάση τον προϋπολογισμό του 2019 είναι περιορισμένη η δυνατότητα για να δοθούν αυτά τα χρήματα. Εξήγησε ότι ανεξάρτητα από τις πρωτόδικες αποφάσεις, το ΣτΕ μπορεί να κρίνει ότι λόγω της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας τα χρήματα αυτά δεν μπορούν να δοθούν τώρα, παγώνοντας ουσιαστικά την επιστροφή

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα