Σαφάρι 30.000 προληπτικών ελέγχων

Σαφάρι 30.000 προληπτικών ελέγχων

Αυστηρούς ελέγχους σε τουριστικά θέρετρα ξεκινά η ΓΓΔΕ, με τη συνδρομή ακόμη και ανδρών της αστυνομίας. Τι αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών

Σαρωτικούς ελέγχους ξεκινά η γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Ειδικότερα αναμένεται να γίνουν 30.000 έλεγχοι από τις ΔΟΥ σε όλη την επικράτεια με ιδιαίτερη έμφαση τις τουριστικές περιοχές αλλά και σε κάδους με υψηλή παραβατικότητα, όπως ταβέρνες, κέντρα διασκέδασης και χώροι δεξιώσεων.

Σύμφωνα με την γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, οι έλεγχοι αυτοί δεν αποσκοπούν μόνον στη διαπίστωση τυπικών παραβάσεων μη έκδοσης στοιχείων και στην επιβολή των αντίστοιχων προστίμων, αλλά αποτελούν και ένα σημαντικό εργαλείο για την καταγραφή πληροφοριών για τη συμπεριφορά του φορολογούμενου, οι οποίες θα αξιοποιούνται για τη διενέργεια περαιτέρω ελέγχων με απώτερο σκοπό τον εντοπισμό αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης.

Στο πλαίσιο αυτό έχει εκπονηθεί επιχειρησιακό πλάνο για την αποτελεσματικότερη οργάνωση των προληπτικών ελέγχων. Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, εξέδωσε αναλυτικές οδηγίες για τη διενέργεια των ελέγχων αυτών προς τις υπηρεσίες που τους διενεργούν.

Οι έλεγχοι θα διενεργούνται πρωινές, απογευματινές και βραδινές ώρες, σε ημερήσια βάση, όλες τις ημέρες της εβδομάδας, συμπεριλαμβανομένων του Σαββάτου και της Κυριακής, ενώ στη διενέργεια των μερικών επιτόπιων ελέγχων έχει ζητηθεί και θα παρασχεθεί και η συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας με τη δημιουργία μικτών κλιμακίων ελέγχου.

SHARE:

24Media Network