Σαπέν: Θα βρούμε μια συμφωνία, γιατί δεν υπάρχει άλλη λύση

Σαπέν: Θα βρούμε μια συμφωνία, γιατί δεν υπάρχει άλλη λύση

Τι δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών για την ανάγκη επίτευξης συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και δανειστών

Σιβυλλική ήταν η απάντηση έδωσε σήμερα το πρωί ο Γάλλος υπουργός οικονομικών Μισέλ Σαπέν στο ραδιόφωνο Europe1.

Με αναφορά σε χθεσινοβραδυνή δήλωση Επίτροπου ότι «η έξοδος της Ελλάδας είναι αναπόφευκτη εάν δεν υπάρξει συμφωνία στις 30 Ιουνίου», ο δημοσιογράφος τον ερώτησε εάν συμφωνεί.

«Κάθε μέρα που περνάει πλησιάζουμε και το αναπόφευκτο θα γίνει» απάντησε ο Μ. Σαπέν και πρόσθεσε: «Δηλαδή μια κακή λύση, μέσα σε ένα είδος χάους, αναταραχής και μια Ελλάδα που θα βγει σταδιακά από το ευρώ».

Επιβεβαιώνεται επομένως ότι στις 30 Ιουνίου η έξοδος είναι αναπόφευκτη;

«Γιατί η 30 Ιουνίου; Σήμερα υπάρχει ένα πρόγραμμα, συνοδεύουμε την Ελλάδα έως τις 30 και η ΕΚΤ έχει την ικανότητα να συνοδεύσει την Ελλάδα ώστε να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της. Υπάρχει μια συμφωνία υπογεγραμμένη από το σύνολο των χωρών της ευρωζώνης και την Ελλάδα.

Μετά τις 30 είναι άλλο πράγμα. Επομένως θα βρούμε μια συμφωνία, γιατί δεν υπάρχει άλλη λύση από αυτήν μιας συμφωνίας, για τη διαφύλαξη των συμφερόντων της Ελλάδας, θέτοντας παράλληλα υπό προστασία την Ευρώπη, από μια επικίνδυνη κατάσταση.

Έχουμε αρχίσει να βρίσκουμε την ανάπτυξη, θεωρείτε ότι σε μια τέτοια περίοδο έχουμε ανάγκη να σκεφτόμαστε για τις συνέπειες μιας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ; Έχουμε ανάγκη από σταθερότητα», δήλωσε ο Μ. Σαπέν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βρυξέλλες, Σύνοδος Κορυφής
SHARE:

24Media Network