Σόιμπλε: 'Παρεξήγηση' οι δηλώσεις Γκάουκ για τις πολεμικές αποζημιώσεις

Σόιμπλε: 'Παρεξήγηση' οι δηλώσεις Γκάουκ για τις πολεμικές αποζημιώσεις

Τι δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σχετικά με τις δηλώσεις του Γερμανού Ομοσπονδιακού Προέδρου Γιοάχιμ Γκάουκ με φόντο τις ελληνικές αποζημιώσεις του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Τις δηλώσεις του Γερμανού Ομοσπονδιακού Προέδρου Γιοάχιμ Γκάουκ σχετικά με τις διεκδικήσεις για τις πολεμικές αποζημιώσεις σχολίασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Β. Σόιμπλε έκανε λόγο για "παρεξήγηση" και ανέφερε ότι ο Γ. Γκάουκ δεν μίλησε για αποζημιώσεις, "αλλά για το ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι οι οποίοι υποφέρουν πολύ από αυτά που έγιναν στο όνομα της Γερμανίας κατά το παρελθόν".

Αναλυτικά είπε:

"Έχουν περάσει 70 χρόνια από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά αυτή η ευθύνη βεβαίως παραμένει. Μπορεί και στην περίπτωση της Ελλάδας, όπως και για άλλες χώρες, να μην είδαμε τόσο καθαρά το πόσο υπέφερε ο κόσμος. Αλλά αυτό δεν έχει σχέση με αποζημιώσεις.

Νομίζω πως το γεγονός ότι πολιτικοί στην Ελλάδα μιλούν για αποζημιώσεις -και αυτό είναι ένα νομικό ζήτημα το όποιο έχει προ πολλού κριθεί- και το ότι έφεραν τον αριθμό "300 δισεκατομμύρια" στη συζήτηση, δεν έκανε τα πράγματα πιο εύκολα, διότι υπάρχει ο κίνδυνος να συγχέουμε δύο τελείως διαφορετικά θέματα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μίλησε για αποζημιώσεις. Νομικά όλα έχουν διευθετηθεί".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γκάουκ : Στηρίζω το αίτημα της Ελλάδας για τις αποζημιώσεις - Ιστορική η ευθύνη της Γερμανίας

Ήσυχος : Αποστομωτικός ο Γκάουκ για τις αποζημιώσεις

SHARE:

24Media Network