Σόιμπλε: Τα ελληνικά νούμερα αποδείχθηκαν πολύ καλύτερα

Eurogroup finance Ministers meeting in Brussels, Belgium on Dec 5, 2016
Eurogroup finance Ministers meeting in Brussels, Belgium on Dec 5, 2016 ALEXANDROS MICHAILIDIS / SOOC

Για περισσότερο από 30 λεπτά συζήτησαν ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών με τον Γερμανό ομόλογό του. “Στο πλευρό της Ελλάδας, η Γαλλία” είπε ο Σαπέν στον Τσακαλώτο

Πάνω από μισή ώρα, διήρκησε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλγφγκανγκ Σόιμπλε στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και σ’ αυτήν, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα « mignatiou.com», συζητήθηκαν όλες οι πτυχές του ελληνικού προγράμματος.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ ο Σόιμπλε ισχυρίστηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αυτή που καθυστέρησε την αξιολόγηση, με τη δικαιολογία του Ελληνικού Πάσχα, ξεχνώντας ότι και τα περισσότερα μέλη των Αποστολών είχαν εκφράσει την ίδια πρόθεση, να μην εργαστούν στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πριν από τη συνάντηση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο σε συνέντευξη Τύπου της G20 ρωτήθηκε για το πλεόνασμα και δήλωσε ότι τα ελληνικά νούμερα απoδείχθηκαν πολύ καλύτερα των εκτιμήσεων του ΔΝΤ και σημείωσε ότι το Eurogroup έχει αποφασίσει πως εάν το 2018 καταδειχθεί πως δεν θα πιαστεί ο στόχος για τα πλεονάσματα των επομένων ετών θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα το 2019 και το 2020.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος συναντήθηκε επίσης και με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν ο οποίος σε μια ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter μετά τη συνάντηση ανέφερε ότι «διαβεβαίωσε ξανά στον κ. Τσακαλώτο την υποστήριξη της Γαλλίας» και «χαιρέτισε τη συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμούς».

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα καταλήξουμε, με το ΔΝΤ και τη Γερμανία, σε μια λύση που θα βοηθήσει την Ελλάδα και άρα την ΕΕ να σταθεροποιήσει την κατάσταση», δήλωσε ο Μ. Σαπέν στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε ευτυχής για την είδηση ότι η Ελλάδα κατέγραψε το 2016 πρωτογενές πλεόνασμα 3,9% του ΑΕΠ.

«Μπορούμε να υποδεχθούμε με ικανοποίηση αυτά τα καλά αποτελέσματα της Ελλάδας», ανέφερε στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ.

«Αυτό μπορεί να συμβάλει να υπάρξει η βούληση για τα βήματα που αναμένουμε προκειμένου να εξευρεθεί μια λύση διαρκής και ολοκληρωμένη», πρόσθεσε ο Μοσκοβισί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Ευκλείδης Τσακαλώτος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τόμσεν: Ήμασταν λάθος και τα επτά χρόνια των μνημονίων

SHARE:

24Media Network