Σπύρος Θεοδωρόπουλος: Ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για την Προεδρία του ΣEB – H “μάχη” με την Ιουλία Τσέτη

Διαβάζεται σε 3'
Σπύρος Θεοδωρόπουλος
Σπύρος Θεοδωρόπουλος EUROKINISSI

Για την ηγεσία του ΣΕΒ έχει καταθέσει επισήμως και η κα Ιουλία Τσέτη. Η φαρμακοποιός MSc, επίτιμη Διδάκτωρ Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ και CEO του ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ)

Ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, Σπύρος Θεοδωρόπουλος, ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για την Προεδρία του Συνδέσμου λίγες εβδομάδες πριν τη Γ.Σ. του Συνδέσμου και μία μέρα μετά την ανακοίνωση του νυν προέδρου ότι δε θα είναι υποψήφιος για τρίτη θητεία, ως άλλωστε αναμένετο.

“Ανακοινώνω σήμερα με χαρά και αίσθηση ευθύνης, την πρόθεσή μου να είμαι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές για την Προεδρία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών. Ενημέρωσα ήδη εχθές ως όφειλα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου” αναφέρει σχετική ανακοίνωση του κ. Θεοδωρόπουλου.

Όπως σημειώνει, “Η απόφασή μου αυτή έρχεται σε συνέχεια της δραστηριοποίησής μου επί 21 χρόνια ως μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΒ, εκ των οποίων τα 10 τελευταία από τη θέση του Αντιπροέδρου με αρμοδιότητα τα εργασιακά.

Οι επιτυχίες του ΣΕΒ τα τελευταία χρόνια ήταν πολλές. Προασπίσαμε αποτελεσματικά  τα συμφέροντα των μελών μας, ενώ ως κοινωνικοί εταίροι συμβάλαμε σημαντικά στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και στην πρόοδο της Ελληνικής οικονομίας.

Δεν είναι τυχαίο, ότι για δεκαετίες ολόκληρες, ο ΣΕΒ αναγνωρίζεται ως ο πιο έγκυρος εκπρόσωπος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην χώρα μας. Την τελευταία τετραετία εξάλλου ο αριθμός των μελών του ΣΕΒ ανήλθε σε πρωτοφανή επίπεδα.

Οι προκλήσεις όμως, που χρήζουν άμεσης και αποφασιστικής αντιμετώπισης, παραμένουν πολλές.

Η ενεργειακή κρίση και η πράσινη μετάβαση, η συνεχής μείωση του μη μισθολογικού κόστους εργασίας, οι τιμές πρώτων υλών, η διατάραξη της εφοδιαστικής αλυσίδας λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων, η τεχνολογική εξέλιξη και ταυτόχρονα η έλλειψη εργατικού δυναμικού αλλά και η προάσπιση της ψυχικής υγείας των εργαζομένων, είναι μόνο κάποια από τα ζητήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, σε μια νέα, διαρκώς ευμετάβλητη πραγματικότητα.

Δεσμεύομαι από τον ρόλο του Προέδρου για τον οποίο υποβάλλω υποψηφιότητα, να συνεχίσω στην ίδια, σταθερή πορεία ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και των επιχειρήσεων, που ο Σύνδεσμός μας ακολουθεί για περισσότερο από έναν αιώνα. Ταυτόχρονα, με το καινοτόμο πνεύμα που χαρακτηρίζει τη μέχρι σήμερα επιχειρηματική μου πορεία, θα σχεδιάσουμε και θα υλοποιήσουμε τις απαραίτητες αλλαγές, που θα χρειαστούν ώστε ο ΣΕΒ να αντιμετωπίσει επιτυχώς τις νέες προκλήσεις.

Είμαι απολύτως αισιόδοξος ότι θα καταφέρουμε στην επόμενη διετία να μεγιστοποιήσουμε την προστιθέμενη αξία για τα μέλη μας, να σχεδιάσουμε πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη της Ελληνικής επιχειρηματικότητας, και να συμβάλλουμε ουσιαστικά και στοχευμένα στην αντιμετώπιση των μεγάλων κοινωνικών ζητημάτων της χώρας.”

Η Ιουλία Τσέοτη

Ενδιαφέρον, επίσης, για την ηγεσία του ΣΕΒ έχει καταθέσει επισήμως και η κα Ιουλία Τσέτη, που ουσιαστικά με την κίνησή της αυτή έχει θέσει σε τροχιά κανονικών εκλογών τον ΣΕΒ, μια και για πολλά χρόνια συνήθως ήταν ένας μόνο ο υποψήφιος για την προεδρία, κάτι που αποφασιζόταν με εσωτερικές διεργασίες.

Υπενθυμίζεται ότι η φαρμακοποιός MSc, επίτιμη Διδάκτωρ Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ και CEO του ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ), ο οποίος, πλέον με τη σκληρή δουλειά της οικογένειας Τσέτη, περιλαμβάνει τις βιομηχανίες UNI-PHARMA, InterMed, UniHerbo και την εμπορική εταιρεία στην Κύπρο Pharmabelle, από τον Ιούνιο του 2022, είναι Γενική Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ, ενώ είναι επικεφαλής της Επιτροπής του Συνδέσμου για την ισότητα, τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη. Πολύ δυναμική παρουσία με διάθεση να “οργώσει” τη χώρα και κάθε επιχείρηση ανεξαρτήτως μεγέθους επιδιώκει να στείλει το μήνυμα που και η ίδια έχει ως “οδηγό” στη επιχείρησή της, δηλαδή έμφαση στον άνθρωπο και τη βιωσιμότητα περιβάλλοντος και κοινωνίας. Άλλωστε η ίδια είναι Πρόεδρος ΔΣ του UN Global Compact Network Greece.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα