Σταϊκούρας: Αύξηση 24% στα έσοδα του προϋπολογισμού τον Οκτώβριο

Ημερίδα που διοργανώνει το ΚΕΠΕ με θέμα:"Προκλήσεις και Προοπτικές της Ελληνικής Οικονομίας". Ομιλητές είναι ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και τ.Υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Καθηγητής  Γεώργιος Σταθάκης και ο Πρόεδρος & Επιστημονικός Διευθυντής του ΚΕΠΕ, Καθηγητή Νικόλαος Φίλιππας. Συντονιστής ο Αλέκος Λιδωρίκης, Δημοσιογράφος του Αθηναΐκού Πρακτορείου Ειδήσεων, Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013.(EUROKINISSI)
Ημερίδα που διοργανώνει το ΚΕΠΕ με θέμα:"Προκλήσεις και Προοπτικές της Ελληνικής Οικονομίας". Ομιλητές είναι ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και τ.Υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Καθηγητής Γεώργιος Σταθάκης και ο Πρόεδρος & Επιστημονικός Διευθυντής του ΚΕΠΕ, Καθηγητή Νικόλαος Φίλιππας. Συντονιστής ο Αλέκος Λιδωρίκης, Δημοσιογράφος του Αθηναΐκού Πρακτορείου Ειδήσεων, Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013.(EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ενισχύεται η εκτίμηση για πρωτογενές πλεόνασμα το 2013, δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας

Αύξηση 24% έναντι του στόχου σημείωσαν τα έσοδα προ επιστροφών φόρων του Προϋπολογισμού της Γενικής Κυβέρνησης, τον Οκτώβριο, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, «τα στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού της Γενικής Κυβέρνησης κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, ενισχύουν την εκτίμηση ότι το 2013 θα κλείσει με πρωτογενές πλεόνασμα. Επιπροσθέτως σημειώνεται ότι τον μήνα Οκτώβριο τα έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού κινήθηκαν πολύ καλύτερα από τους στόχους».

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, «τα έσοδα προ επιστροφών φόρων ανήλθαν στα 4,8 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 750 εκατ. ευρώ ή 24% έναντι του μηνιαίου στόχου.

Η υπέρβαση του στόχου παρατηρείται για 4ο συνεχόμενο μήνα. Με αποτέλεσμα, σε επίπεδο 10μηνου, τα φορολογικά έσοδα να κινούνται πλέον υψηλότερα από τους στόχους».

Όπως τονίζεται, «έτσι, με την πράγματι επώδυνη συμβολή των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, η χώρα προσεγγίζει τους δημοσιονομικούς της στόχους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network