Σταθερός ο πληθωρισμός

Στο 4,9% παρέμεινε ο πληθωρισμός για τον Ιούλιο σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας
- 07 Αυγούστου 2008 12:30
Αύξηση 4,9% σημείωσε ο Γενικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΓΔΤΚ) το μήνα Ιούλιο 2008 προς τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2007.
Εξάλλου, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος (ΕΣΥΕ) ο ΓΔΤΚ το μήνα Ιούλιο 2008 σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα (Ιούνιος 2008) παρουσίασε μείωση 0,8%.
Σχολιάζοντας ο Γενικός Γραμματέας της ΕΣΥΕ κ. Μανώλης Κοντοπυράκης τα στοιχεία για τον ΓΔΤΚ ανέφερε ότι σε μέσα επίπεδα το επτάμηνο του 2008 ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή (που χρησιμοποιείται για διεθνείς συγκρίσεις) είναι 4,56% έναντι του 2,76% της αντίστοιχης χρονικής περιόδου του 2007.
Επίσης ο κ. Κοντοπυράκης είπε ότι με τα σημερινά δεδομένα, σε ότι αφορά την τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές ο ΓΔΤΚ το μήνα Αύγουστο αναμένεται να είναι ελαφρά πτωτικός.
(Πηγή: ΑΠΕ)