Ξαναπήραν την ανιούσα τα καύσιμα

Καθολική είναι η συμμετοχή  των Γιαννιωτών ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων στην απεργία του κλάδου τους, με κύριο αίτημα να μην απελευθερωθεί το επάγγελμά τους. Παρέταξαν ακινητοποιημένα τα φορτηγά τους στον περιφερειακό δρόμο των Ιωαννίνων, ενώ την ίδια στιγμή στα βενζινάδικα της πόλης σχηματίζονται ουρές από οδηγούς που αναζητούν καύσιμα. (EUROKINISSI // ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ)
Καθολική είναι η συμμετοχή των Γιαννιωτών ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων στην απεργία του κλάδου τους, με κύριο αίτημα να μην απελευθερωθεί το επάγγελμά τους. Παρέταξαν ακινητοποιημένα τα φορτηγά τους στον περιφερειακό δρόμο των Ιωαννίνων, ενώ την ίδια στιγμή στα βενζινάδικα της πόλης σχηματίζονται ουρές από οδηγούς που αναζητούν καύσιμα. (EUROKINISSI // ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ) EUROKINISSI

Οριακή άνοδος καταγράφεται στις τιμές των καυσίμων και σήμερα. Ο ρόλος του σεισμού στην Ιαπωνία και οι αιτίες της ανοδικής τροχιάς

Οι τιμές των καυσίμων, σύμφωνα με το παρατηρητήριο του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, καταγράφουν και σήμερα οριακή άνοδο.

Ενδεικτικά, η μέση τιμή της αμόλυβδης διαμορφώνεται στο 1,678 ευρώ, ένα δέκατο του λεπτού πάνω σε σχέση με τη χθεσινή μέση τιμή και το πετρέλαιο θέρμανσης στα 89,6 λεπτά, επίσης ένα δέκατο του λεπτού ακριβότερα σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα.

Οι τιμές παραμένουν σε ανοδική τροχιά παρά το γεγονός ότι στη διεθνή αγορά καταγράφεται αποκλιμάκωση, με αφορμή την τραγωδία στην Ιαπωνία και τη συνακόλουθη μείωση της ζήτησης πετρελαίου που προεξοφλείται.

Το φαινόμενο από πηγές της ελληνικής αγοράς αποδόθηκε στο ότι ένα μέρος των αυξήσεων κατά το προηγούμενο διάστημα απορροφήθηκαν στα περιθώρια κέρδους και τώρα που διεθνείς τιμές μειώνονται τα περιθώρια επανέρχονται στα προηγούμενα επίπεδα.

SHARE:

24Media Network