Στο ΦΕΚ η έκδοση του 5ετούς ομολόγου

Στο ΦΕΚ η έκδοση του 5ετούς ομολόγου
Το Υπουργείο Οικονομικών Eurokinissi

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση του ελληνικού δημοσίου για την έκδοση πενταετούς ομολόγου.

Δημοσιεύθηκε η απόφαση για την έκδοση 5ετούς ομολόγου στο ΦΕΚ. Ωστόσο η απόφαση δεν αναφέρει την ημερομηνία έκδοσης, το ύψος των κεφαλαίων που προσδοκά να αντλήσει το δημόσιο αλλά και το επιτόκιο (κουπόνι) που προτίθεται να διαθέσει τα ομόλογα το ελληνικό δημόσιο.

Για όλα αυτά η απόφαση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως παραπέμπει σε νέα απόφαση που θα βγει το επόμενο διάστημα.

Πληροφορίες θέλουν το δημόσιο να θέλει να αντλήσει περίπου 2,5 δισ. ευρώ από την δημοπρασία ενώ οι προσδοκίες θέλουν το μέσο σταθμικό επιτόκιο να αναμένεται κοντά στο 3,5%.

Μετά και την έκδοση της απόφασης, το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών είναι πλέον θέμα ωρών.

Ανάδοχοι της έκδοσης θα είναι οι επενδυτικές τράπεζες όπως η Βank of America ,η Meryll Lynch, η Goldman Sachs International Bank, η HSBC, .P. Morgan,η Morgan Stanley και η Societe General CIB.

Η εξαιρετικά επιφυλακτική ανακοίνωση του ΟΔΔΧ δείχνει ότι συμμερίζεται την άποψη που έχει εκφράσει με συνέντευξή του στο ΑΠΕ ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για τις χρηματοοικονομικές υποθέσεις κ. Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Στα σχέδια του οικονομικού επιτελείου μάλιστα είναι να με τα χρήματα που θα αντληθούν από τη δημοπρασία να αποπληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος του πενταετές ομολόγου που εκδόθηκε τον Απρίλιο του 2014.

Σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι η Ελλάδα έχει μείνει εκτός αγορών εννέα χρόνια και η επιστροφή σε αυτές είναι μια «λεπτή άσκηση» που δεν αφήνει περιθώρια ούτε για «ελιγμούς», ούτε για «λάθη».

https://www.news247.gr/download/6062//813000/omologofek.pdf

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα