Στο Κατάρ για να προσελκύσει επενδύσεις ο Σαμαράς

Ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με θέμα «παρουσίαση 40 προτάσεων για την επιχειρηματικότητα», την Τρίτη 20 Νοπεμβρίου 2012. (EUROKINISSI)
Ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με θέμα «παρουσίαση 40 προτάσεων για την επιχειρηματικότητα», την Τρίτη 20 Νοπεμβρίου 2012. (EUROKINISSI) EUROKINISSI

Στο Κατάρ την επόμενη βδομάδα ο Αντ. Σαμαράς με σκοπό να προβάλει τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα. Τι είπε σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ

Επίσκεψη στο Κατάρ θα πραγματοποιήσει την επόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, για να προβάλει τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, δήλωσε την Τρίτη εκπρόσωπος της ελληνικής πρεσβείας στο Eμιράτο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ο κ. Σαμαράς θα συναντήσει τον εμίρη και τον πρωθυπουργό του Κατάρ για να συζητήσει δυνατότητες επενδύσεων, συμπεριλαμβανομένης και της μετοχικής συνεργασίας σε υπό ιδιωτικοποίηση εταιρείες.

"Σίγουρα θα συζητήσουν για (πιθανές) επενδύσεις του Κατάρ στην Ελλάδα. Αυτός είναι ο βασικός στόχος του ταξιδιού" είπε.

Στην αποστολή θα συμμετέχουν οι διευθύνοντες σύμβουλοι των δύο μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών, της Εθνικής και της Alpha Bank.

Άλλοι τομείς επενδύσεων που θα αποτελέσουν αντικείμενο συζητήσεων είναι η ακίνητη περιουσία του Δημοσίου, όπως το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, υποψήφιος επενδυτής για το οποίο είναι το κρατικό επενδυτικό κεφάλαιο του Εμιράτου, Qatar Holding.

Στην αποστολή θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από 15 ελληνικές εταιρίες, όπως η Aegean Airlines, η Χαλυβουργική και η ΔΕΠΑ. Θα συζητηθεί επίσης το πώς θα μπορούν ελληνικές εταιρίες να συμμετάσχουν σε έργα υποδομής στο Κατάρ.

"Υποχρέωσή μου να βάλω τη διαδικασία ανάκαμψης"

Εν τω μεταξύ, μιλώντας σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ για την επιχειρηματικότητα που έγινε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε αναφερόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, ότι η σημερινή ημέρα είναι φοβερά δύσκολη και πολλαπλά σημαντική.

 Ο πρωθυπουργός τόνισε πως έχει υποσχεθεί στο λαό ότι "μόλις ξεπεράσουμε το δύσκολο σημείο είναι υποχρέωσή μου να βάλω μπροστά τη διαδικασία της ανάπτυξης και της ανάκαμψης", επισημαίνοντας πως προσπαθεί να βγάλει τη χώρα στο προσκήνιο πολεμώντας την μιζέρια.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε πως είναι ανάγκη να εξασφαλιστεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και επισήμανε ότι ήδη υπάρχουν σημάδια πως το κλίμα αλλάζει, λέγοντας χαρακτηριστικά πως όταν τελειώσει το κλίμα αβεβαιότητας που υπήρξε και με τη βοήθεια παρατάξεων που επένδυσαν στην δραχμοφοβία, τότε θα αλλάξει και το κλίμα της αρνητικής ψυχολογίας.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στους νέους τόνισε πως πιστεύει στο δυναμισμό τους και τα οράματά τους και σημείωσε πως υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ, το οποίο θα δουν σύντομα πολλοί.

Στην εκδήλωση, παρουσιάστηκαν δεκατέσσερις από τις 40 προτάσεις που έχει καταθέσει η ΟΝΝΕΔ για την επιχειρηματικότητα.

SHARE:

24Media Network