Στο Μαξίμου ο Ελβετός υφυπουργός Οικονομικών για τις μη δηλωθείσες καταθέσεις Ελλήνων

Εξωτερική άποψη του Μεγάρου Μαξίμου στην οδό Ηρώδου Αττικού,Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Εξωτερική άποψη του Μεγάρου Μαξίμου στην οδό Ηρώδου Αττικού,Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τη φοροδιαφυγή με τη συμμετοχή του Ελβετού υφυπουργού Οικονομικών. Εντατικοποίηση της συνεργασίας τους συμφώνησαν οι κυβερνήσεις Ελλάδας-Ελβετίας

Οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Ελβετίας εξέφρασαν σήμερα την κοινή τους θέληση να μην χαθεί χρόνος και να αξιοποιήσουν τις φορολογικές τους Αρχές, προκειμένου να εντοπιστούν περιπτώσεις φοροδιαφυγής και παράνομων οικονομικών συναλλαγών, αναφέρει ενημερωτικό σημείωμα της κυβέρνησης, σχετικά με τη συνάντηση των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι ελβετικές Αρχές εξέφρασαν την απορία τους για την απουσία ενδιαφέροντος από τις ελληνικές κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα για εκκρεμείς υποθέσεις Ελλήνων πολιτών και επιχειρήσεων στην Ελβετία.

Όπως δε αναφέρθηκε στη συνάντηση, μόνο δεκαπέντε αιτήματα συλλογής και διαβίβασης στοιχείων φορολογικού ενδιαφέροντος, υποβλήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και αναμένεται να οριστεί νέα συνάντηση αμέσως μετά το Πάσχα.

SHARE:

24Media Network