Στο Παρίσι την Τετάρτη εκτάκτως ο Βαρουφάκης

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης αποχωρεί από το Μέγαρο Μαξίμου μετά την σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης αποχωρεί από το Μέγαρο Μαξίμου μετά την σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Στο Παρίσι μεταβαίνει την Τετάρτη ο Βαρουφάκης για τετ α τετ συναντήσεις με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία. Στο επίκεντρο οι μεταρρυθμίσεις. Διαβάστε αναλυτικά τι θα περιληφθεί στην ατζέντα των δύο ανδρών

Στο Παρίσι μεταβαίνει αύριο Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, όπως ο ίδιος γνωστοποίησε, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ειδικότερα, ο Γ. Βαρουφάκης γνωστοποίησε ότι μεταβαίνει στη γαλλική πρωτεύουσα, προκειμένου να έχει επαφές με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Α. Γκουρία.

Στο επίκεντρο της συνάντησης αναμένεται να βρεθούν οι ελληνικές προτάσεις για την εφαρμογή σειράς μεταρρυθμίσεων, αναγκαίων για την τόνωση της οικονομίας.

Η συνάντηση γίνεται στο πλαίσιο της συνεργασίας της ελληνικής κυβέρνησης με τον ΟΟΣΑ, που στόχο έχει τον άρτιο σχεδιασμό σημαντικών μεταρρυθμίσεων τις οποίες έχει ανάγκη η χώρα και η εφαρμογή των οποίων αποτελεί πολιτική της κυβέρνησης.

Δεδομένης της κυβερνητικής βούλησης για βαθιές τομές σε συνεργασία με διεθνείς θεσμούς που διαθέτουν την τεχνογνωσία και την δυνατότητα επίβλεψης της εφαρμογής τους και οι οποίοι τάσσονται αρωγοί στην μεταρρυθμιστική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης, η συνάντηση του Υπουργού με τον Γενικό Γραμματέα γίνεται σε μια κομβική στιγμή της μεταρρυθμιστικής πορείας της χώρας.

Οι κ.κ. Βαρουφάκης και Γκουρία θα συζητήσουν και θα προδιαγράψουν  μεταρρυθμίσεις που αφορούν:

•       Αγορές Προϊόντων

•       Χονδρικό Εμπόριο

•       Κατασκευαστικό Κλάδο

•       Τραπεζικό Τομέα

•       ΚΕΠ Επιχειρήσεων (One Stop Shops)

•       Αγορά Εργασίας

•       Προμήθειες Δημοσίου

•       Μηχανισμούς Καταπολέμησης της Διαφθοράς

SHARE:

24Media Network