Στο τραπέζι τριπλή δόση για την Ελλάδα

Στο τραπέζι τριπλή δόση για την Ελλάδα

Εξετάζουν το ενδεχόμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση να δοθεί τριπλή δόση στην Ελλάδα ύψους 44,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Τι ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών

Καταβολή και των τριών δόσεων στην Ελλάδα εξετάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση όπως σημείωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Αυτό αφορά τη δόση των 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, μίας ακόμα από τον Σεπτέμβριο που δεν έχει καταβληθεί και αυτής που προγραμματίζεται για τον Δεκέμβριο.

"Είναι απαραίτητο, προκειμένου να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των πιστωτών, των επενδυτών και των αγορών προς την Ελλάδα", υπογράμμισε, διευκρινίζοντας ότι προκειμένου να συμβεί αυτό, θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας πιο αυστηρός ελεγκτικός μηχανισμός.

Για τον μηχανισμό αυτό, όπως τόνισε, συνεχίζεται η διαπραγμάτευση. Συνολικά το ποσό των τριών δόσεων ανέρχεται στα 44,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Φαίνεται πως όλα τείνουν προς τα εκεί, καθώς και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επισήμανε από τις Βρυξέλλες πως αναμένεται να εκταμιευτούν ακόμα περισσότερα χρήματα από όσα αρχικά προγραμματιζόταν.

Νωρίτερα, σε συνέντευξή του στη Δυτικογερμανική Ραδιοφωνία (SWR), ο Σόιμπλε εξήρε τις προόδους στην Ελλάδα, προσθέτοντας ότι η όποια λύση για το κόστος της επιμήκυνσης δεν θα κοστίσει οπωσδήποτε περισσότερα χρήματα.

"Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικές προόδους. Είναι σημαντικό να ενθαρρύνουμε την ελληνική κυβέρνηση και να πούμε στους πολίτες ότι οι προσπάθειές τους δεν είναι μάταιες", ανέφερε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Δημοσίευμα της Bild την Τρίτη υποστήριζε ότι η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει ακριβώς το ενδεχόμενο να εκταμιευτούν και οι τρεις δόσεις.

Κορυφαίο στέλεχος στην Αθήνα, όταν ερωτήθηκε σχετικά από το ΑΜΠΕ, δήλωσε ότι "το προσπαθούμε, δεν το έχουμε δέσει ακόμη". Ο ίδιος παράγοντας, πρόσθεσε ότι "γίνονται σκληρές διαπραγματεύσεις και τίποτα δεν είναι δεδομένο".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σαμαράς: Η επόμενη δόση θα εκταμιευθεί κανονικά

Bild: 44 δισ. ευρώ σε μία δόση για την Ελλάδα σχεδιάζει η Γερμανία

SHARE:

24Media Network