Στον ειδικό ανακριτή ο Παπαχρήστος: Ισχυρίζεται ότι πάσχει από αμνησία

ΑΘΗΝΑ-ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ.(EUROKINISSI-ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
ΑΘΗΝΑ-ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ.(EUROKINISSI-ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) EUROKINISSI

Απολογείται στον ειδικό ανακριτή διαφθοράς Σπύρο Γεωργουλέα ο Δημήτρης Παπαχρήστος. Εντός της ημέρας η απόφαση για τον Ευσταθίου (Vid)

Σήμερα Παρασκευή απολογείται στον ειδικό ανακριτή διαφθοράς Σπύρο Γεωργουλέα ο Δημήτρης Παπαχρήστος 78 ετών, εκπρόσωπος εταιρείας οπλικών συστημάτων.

Πρόκειται για ένα από τα πρόσωπα που είχε κατονομάσει ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας ως διακινητή μίζας. Είχε κατονομαστεί από τον Κάντα ως ο άνθρωπος που του είχε δώσει μίζα 750.000 ευρώ για την αγορά των αυτοκινούμενων πυροβόλων PHZ από τη Γερμανία.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του, έχει διάθεση να συνεργαστεί με τις δικαστικές αρχές, ενώ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και αμνησία. Παραμένει κρατούμενος μέχρι την απολογία του.

Εντός της ημέρας αναμένεται και η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου για την προφυλάκιση ή μη του 83χρονου αντιπροσώπου της γερμανικής εταιρείας Αtlas Elektronik Παναγιώτη Ευσταθίου, ο οποίος διακομίστηκε την Πέμπτη στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός έπειτα από την δωδεκάωρη απολογία του ενώπιον του ανακριτή, που χειρίζεται την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, καθώς αισθάνθηκε αδιαθεσία.

Παραμένει φρουρούμενος στο νοσοκομείο, μετά τη διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκισή του, μέχρι να υπάρξει απόφαση. Ο ανακριτής πρότεινε την προφυλάκιση του και ο εισαγγελέας την επιβολή αυστηρών περιοριστικών όρων.

Ο Ευσταθίου εμπλέκει στην υπόθεση της διακίνησης μιζών για προμήθειες του ΥΠΕΘΑ, τουλάχιστον δέκα πρόσωπα εκ των οποίων δύο ήταν αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων του Στρατού και του Ναυτικού.

Φέρεται επίσης να κατονόμασε τρεις ή τέσσερις Γερμανούς υπηκόους, υψηλόβαθμα στελέχη της γερμανικής εταιρείας ως τα πρόσωπα που "μοίρασαν τα χρήματα".

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες δεν κατονόμασε πολιτικά πρόσωπα, παρά τις επίμονες ερωτήσεις των ανακριτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εντός της ημέρας η απολογία Παπαχρήστου και η απόφαση για τον Ευσταθίου

SHARE:

24Media Network