"Μπλόκο" στην έκδοση φορολογικών πιστοποιητικών, λόγω παραίτησης Θεοχάρη

Δημόσιος Τομέας,στιγμιότυπο από Εφορία,Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Δημόσιος Τομέας,στιγμιότυπο από Εφορία,Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Ποιες υπηρεσίες του Taxisnet αναστέλλονται μέχρι να πληρωθεί η θέση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων. Όσα πρέπει να ξέρουν οι φορολογούμενοι

Προσωρινό "πάγωμα" της έκδοσης πιστοποιητικών από το Taxisnet μέχρι τις 10 Ιουνίου, ανακοίνωσε η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων λόγω της κενής θέσης του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων μετά την παραίτηση του Χάρη Θεοχάρη.

Όπως έγινε γνωστό, αναστέλλεται μέχρι την Τρίτη η χορήγηση μέσω του συστήματος Taxisnet των πιστοποιητικών ΤΟΥ Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων, των αποδεικτικών φορολογικής ενημερότητας και των αντιγράφων των εκκαθαριστικών Φόρου Ακίνητης Περιουσίας ετών 2010-2013 και Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων οικονομικών ετών 2012-2014, που φέρουν, κατά νόμο, μηχανική επιτύπωση της υπογραφής του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.

Για τις δηλώσεις Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων οικ. έτους 2014, που συνεχίζουν να υποβάλλονται κανονικά, αναστέλλεται η έκδοση Διοικητικής Πράξης Προσδιορισμού του φόρου, επίσης, έως την ερχόμενη Τρίτη. Το ίδιο ισχύει για τις εκκρεμείς πράξεις Διορθωτικού Προσδιορισμού ηλεκτρονικών τροποποιητικών δηλώσεων Φόρου Ακίνητης Περιουσίας ετών 2011, 2012 και 2013.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας εκκαθάρισης των δηλώσεων, που θα βρεθούν σε εκκρεμότητα για τον συγκεκριμένο λόγο, θα γίνει αμέσως μετά την αναπλήρωση του κενού που άφησε ο Χ. Θεοχάρης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η πεντάδα, που θα διαλέξει τον διάδοχο του Χ. Θεοχάρη

SHARE:

24Media Network