Στυλιανίδης: Αν δεν υπάρξει τελική συμφωνία, δεν θα αποτραπεί η άτακτη χρεοκοπία

Στυλιανίδης: Αν δεν υπάρξει τελική συμφωνία, δεν θα αποτραπεί η άτακτη χρεοκοπία

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Χρίστος Στυλιάνιδης προειδοποιεί για το ενδεχόμενο άτακτης χρεοκοπίας

«H διάσωση της κυπριακής οικονομίας και η αποτροπή της άτακτης χρεοκοπίας είναι ο στόχος της δύσκολης αποστολής του προέδρου Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες», τονίζει σε γραπτή δήλωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιάνιδης, ο οποίος συνοδεύει τον Κύπριο πρόεδρο.

Ο κ. Στυλιανίδης επισημαίνει ότι «αν δεν υπάρξει τελική συμφωνία για τη δανειακή σύμβαση, δεν θα αποτραπεί η άτακτη χρεοκοπία» και διαβεβαιώνει ότι στη διάρκεια της δύσκολης αποστολής, πολιτική ηγεσία και λαός θα τηρούνται ενήμεροι.

Εξάλλου, η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο θα ενημερώνει για τις εξελίξεις, με επίσημες ανακοινώσεις της, την κοινή γνώμη, η οποία, όπως υποστηρίζει «βάλλεται τις τελευταίες μέρες με φήμες, πληροφορίες, αναλύσεις και εκτιμήσεις που πολλές φορές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος αναχώρησε από τη Λάρνακα με αεροσκάφος που έστειλε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι και σύμφωνα με τον Κύπριο εκπρόσωπο, το αεροπλάνο που μετέφερε τον κ. Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες, στάθμευσε για ανεφοδιασμό στην Αθήνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE: