Συνάντηση Χαρίτση - Μπακογιάννη: 21 εκατ. ευρώ για νέα έργα στην Στ. Ελλάδα

Συνάντηση Χαρίτση - Μπακογιάννη: 21 εκατ. ευρώ για νέα έργα στην Στ. Ελλάδα

Ποια είναι τα έργα, που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και θα υλοποιηθούν στην Στερεά Ελλάδα

Συνάντηση είχαν την Τετάρτη ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης με τον Υφυπουργό Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξη Χαρίτση, προκειμένου να συζητήσουν την πορεία των έργων που υλοποιούνται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αλλά και τα νέα έργα που εντάχθηκαν πρόσφατα στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, έπειτα από την αγαστή συνεργασία των υπηρεσιών της Περιφέρειας και του Υπουργείου.

Συνολικά, εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 27 νέα έργα που θα υλοποιηθούν στην Στερεά Ελλάδα, προϋπολογισμού 21 εκατ. Ευρώ.

Πρόκειται για έργα υποδομής που αφορούν σε βασικές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο, στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και στην προστασία των πολιτών από φυσικά φαινόμενα.

Ενδεικτικά, ο καθαρισμός των αρδευτικών καναλιών της Κωπαΐδας, οι παρεμβάσεις για την προστασία από κατολισθήσεις (δρόμος Ροβιές - Ήλια- Αιδηψός), αλλά και από την διάβρωση παραλιών (Παραλία Τολογώνος), είναι μερικά από τα έργα που εντάσσονται στο πρόγραμμα.

Για την αναγκαιότητα υλοποίησης των έργων αυτών μίλησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης: «Είναι η δουλειά μας να είμαστε πάντα έτοιμοι να απορροφήσουμε, αλλά και να ψάχνουμε τα χρήματα που δικαιούται η Στερεά Ελλάδα και οι πολίτες της. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε πρόγραμμα και συγκεκριμένη στοχοθεσία για όλα όσο πρέπει να αλλάξουμε στη Στερεά Ελλάδα. Με ώριμες μελέτες διεκδικούμε και πετυχαίνουμε χρηματοδοτήσεις για έργα που αποτελούν δομικές παρεμβάσεις για τη ζωή όλων των κατοίκων. Θέλω να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξη Χαρίτση, όχι μόνο για την εξαιρετική συνεργασία την οποία έχουμε αναπτύξει όλο αυτόν τον καιρό, αλλά και για το ειδικό ενδιαφέρον που δείχνει για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, επιτελώντας το έργο του με αντικειμενικότητα και αίσθημα δικαίου».

SHARE:

24Media Network