Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τις 'ουρές'. Άκαρπη η σημερινή τηλεδιάσκεψη

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τις 'ουρές'. Άκαρπη η σημερινή τηλεδιάσκεψη

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η τρίωρη τηλεδιάσκεψη του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής των θεσμών για τα θέματα που θα πρέπει να ρυθμιστούν πριν την καταβολή της υποδόσης των 7,5 δις. Ποια είναι τα "αγκάθια" και τα ανοιχτά ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν

Σύμφωνα με πληροφορίες η διαπραγμάτευση χαρακτηρίστηκε από υψηλούς τόνους και από τις δύο πλευρές.

Ωστόσο, παραμένουν οι εκκρεμότητας για την ένταξη στην αγορά των δανείων εκείνων για τα οποία έχει δοθεί η εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, και το θέμα της μη ανάκτησης της αναδρομικής περικοπής του ΕΚΑΣ καθώς και τα θέματα των αποκρατικοποιήσεων.

Κυβερνητικές πηγές τόνιζαν πως οι επαφές θα συνεχιστούν και σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, αλλά και σε επίπεδο υπουργών, με στόχο όλες οι αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν, να έχουν οριστικοποιηθεί μέχρι και την Τετάρτη.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν εκτός από τον υπουργό οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο υπουργός ανάπτυξης κ. Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός εργασίας κ. Γιώργος Κατρούγακλος  ο  αναπληρωτής  υπουργός   οικονομικών  κ.  Γιώγος Χουλιαράκης και ο Γενικός Γραμματέας δημοσιονομικής πολιτικής κ. Φραγκίσκος Κουτεντάκης .

Φωτογραφία: sooc.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χρέος, Μνημόνιο 3
SHARE:

24Media Network