Τα 'αγκάθια' της διαπραγμάτευσης του Brussels Group

Τα 'αγκάθια' της διαπραγμάτευσης του Brussels Group
ASSOCIATED PRESS

Για καλό κλίμα συνεργασίας κάνουν λόγο από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά το τέλος της πρώτης ημέρας των διεργασιών του Brussels Group. Διαβάστε στο ρεπορτάζ του NEWS 247 ποια είναι τα "καυτά" σημεία της διαπραγμάτευσης

Ένα - ένα μελέτησαν τα προτεινόμενα μέτρα της κυβέρνησης τα μέλη των τεχνικών κλιμακίων στις Βρυξέλλες με την ελληνική πλευρά να κάνει λόγο για μια χρονοβόρο διαδικασία, ενώ δεν επιβεβαιώνεται το αρνητικό κλίμα, το οποίο μεταφέρεται από τους δανειστές.

Οι εκτιμήσεις που υπάρχουν είναι πως οι συζητήσεις θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή, ενώ όλα τα μέχρι τώρα δεδομένα τέθηκαν και στη σύντομη συνάντηση που είχαν ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η ελληνική πλευρά εξακολουθεί να είναι αρνητική σε μέτρα που παραπέμπουν σε ένα νέο μνημόνιο και οι πληροφορίες αναφέρουν πως θέματα που έχουν να κάνουν με το ασφαλιστικό, όπως η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, "βολιδοσκοπήθηκαν" από την πλευρά των δανειστών.

"Κόκκινη γραμμή" για το Μέγαρο Μαξίμου εξακολουθούν να είναι και τα εργασιακά, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, με τον Αλέξη Τσίπρα, άλλωστε να το υπενθυμίζει και στη συνέντευξη του στην "Real News".

Στόχος της Αθήνας είναι να κλείσει το πρώτο πακέτο μεταρρυθμίσεων για να πάρει η κυβέρνηση έως τις 8 Απριλίου δόση ενός δις. ευρω.

Τα μισά βέβαια, θα πρέπει να δοθούν στο Δ.Ν.Τ μία μέρα μετά, στις 9 του μηνός.

Υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα συνεδριάζει στις 7 το απόγευμα της Κυριακής το Κυβερνητικό Συμβούλιο, ενώ τις 4 το μεσημέρι συγκαλείται και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε ακόμη: Κλείδωσε η λίστα με τα μέτρα για τα 3,2 δισ. Πώς θα εξασφαλιστεί το ποσό

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Κυβέρνηση
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μαραθώνιες οι συζητήσεις στo Brussels Group για τη λίστα μεταρρυθμίσεων

SHARE: