Τα τέλη για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Τα τέλη για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Με υπουργική απόφαση, ορίστηκαν τα ποσά που θα πρέπει να καταβάλει ο υπερθεματιστής στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Έως 350 ευρώ ορίστηκαν από το υπουργείο Δικαιοσύνης τα τέλη χρήσης του συστήματος για τη διεξαγωγή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Η υπουργική απόφαση (υπ’ αριθμ. 46904 οικ./2017) δημοσιεύθηκε πριν μερικές ημέρες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Σε αυτή μεταξύ άλλων καθορίζεται το ποσό που θα πρέπει να καταβάλει ο υπερθεματιστής για τη χρήση των συστημάτων που αφορούν στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, οι οποίοι αναμένεται να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα.

Όπως αναφέρεται, ορίζεται στο ποσό των 350 ευρώ ανά πλειστηριασμό, εφόσον η τιμή πρώτης προσφοράς είναι μεγαλύτερη του ποσού των 3.000 ευρώ και στο ποσό των 100 ευρώ ανά πλειστηριασμό, εφόσον η τιμή πρώτης προσφοράς είναι ίση ή μικρότερη του ποσού των 3.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη η πλατφόρμα για τη διενέργεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών είναι έτοιμη και η έναρξή τους υπολογίζεται τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Υποψήφιος πλειοδότης θα μπορεί να είναι κάθε νομικό ή φυσικό πρόσωπο εντός ή εκτός χώρας, ενώ θα υπάρχει κατηγοριοποίηση για τους μεσίτες ακινήτων (νομικά ή φυσικά πρόσωπα), οι οποίοι θα εγγράφονται ως μέλη προκειμένου να συμμετέχουν για λογαριασμό πελατών τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα