ΤΑΙΠΕΔ: Νέος διαγωνισμός για ΔΕΣΦΑ

ΤΑΙΠΕΔ: Νέος διαγωνισμός για ΔΕΣΦΑ

Το ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε τη διενέργεια νέου διαγωνισμού για τον ΔΕΣΦΑ, ενώ θα ξεκινήσει διαπραγμάτευση με τα ΕΛΠΕ για την σύναψη Μνημονίου Κατανόησης και από κοινού πώληση του 66% των μετοχών μέσω του νέου διαγωνισμού

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ κατά τη συνεδρίαση την Πέμπτη αποφάσισε να προχωρήσει σε νέο διαγωνισμό για τον ΔΕΣΦΑ.

Ειδικότερα, το ΔΣ του ταμείου αποφάσισε τη λήξη της προηγούμενης διαγωνιστικής διαδικασίας και την εκκίνηση, εντός του Μαρτίου, της διαδικασίας πρόσληψης χρηματοοικονομικών συμβούλων, προκειμένου να συνδράμουν στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του νέου διαγωνισμού.

Στον νέο διαγωνισμό θα διατεθεί προς πώληση ποσοστό 31% που ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ και 35% που ανήκει στα Ελληνικά Πετρέλαια.

Παράλληλα, θα ξεκινήσει διαπραγμάτευση με τα ΕΛΠΕ για την σύναψη Μνημονίου Κατανόησης (μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου, ΤΑΙΠΕΔ και ΕΛΠΕ), για την από κοινού πώληση του 66% των μετοχών μέσω του νέου διαγωνισμού, που θα σχεδιάσει και υλοποιήσει το ΤΑΙΠΕΔ.

Η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ

"Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε να προχωρήσει σε νέο διαγωνισμό για τον ΔΕΣΦΑ.

Ειδικότερα, μετά την απόσυρση της Socar από τη διαγωνιστική διαδικασία το Νοέμβριο του 2016 και την ακόλουθη ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας ότι ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις με τους υποψήφιους αγοραστές, το ΚΥΣΟΙΠ στις 01/03/2017 ενέκρινε, μεταξύ άλλων:

- Τη λήψη απόφασης από το ΤΑΙΠΕΔ για τη λήξη της προηγούμενης διαδικασίας για την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ, που είχε διενεργήσει το ΤΑΙΠΕΔ,

- Τη λήψη απόφασης για την διάθεση 31% (από το ποσοστό 65%) των μετοχών που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ στον ΔΕΣΦΑ, σε συνδυασμό με το 35% των μετοχών που κατέχουν τα ΕΛΠΕ,

- Την επιστροφή στο Ελληνικό Δημόσιο του υπολοίπου 34% των μετοχών του ΔΕΣΦΑ,

- Την παροχή εξουσιοδότησης στο ΤΑΙΠΕΔ να σχεδιάσει, αποφασίσει και υλοποιήσει τη διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση του 66% των μετοχών ΔΕΣΦΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε σήμερα τον τερματισμό του προηγούμενου διαγωνισμού για την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ και την εκκίνηση εντός του Μαρτίου 2017 της διαδικασίας πρόσληψης χρηματοοικονομικών συμβούλων, προκειμένου να συνδράμουν στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του νέου διαγωνισμού.

Παράλληλα, θα ξεκινήσει διαπραγμάτευση με τα ΕΛΠΕ για την σύναψη Μνημονίου Κατανόησης (μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου, ΤΑΙΠΕΔ και ΕΛΠΕ) για την από κοινού πώληση του 66% των μετοχών μέσω του νέου διαγωνισμού, που θα σχεδιάσει και υλοποιήσει το ΤΑΙΠΕΔ".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Έτοιμη να παραλάβει τα 14 αεροδρόμια η Fraport Greece

Λύσεις για συνεπείς και 'μη', δανειολήπτες

Σταθάκης: Το θέμα του ΔΕΣΦΑ έχει κλείσει

SHARE: