ΤΧΣ: Το σχήμα ΤΜΕΔΕ – Ellington προτιμητέος επενδυτής για την Attica Bank

ΤΧΣ: Το σχήμα ΤΜΕΔΕ – Ellington προτιμητέος επενδυτής για την Attica Bank
Attica Bank EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το ΤΧΣ ανακοίνωσε βράδυ της Πέμπτης την απόφασή του να προχωρήσει σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την κοινοπραξία ΤΜΕΔΕ / Ellington για την ΑΜΚ της Attica Bank.

Το σχήμα ΤΜΕΔΕ / Ellington επέλεξε αργά χθες το βράδυ το ΤΧΣ για προτιμητέο επενδυτή για την Attica Bank.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, «κατόπιν της συνεδρίασης του Γενικού του Συμβουλίου, αποφάσισε να προχωρήσει σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με το consortium ΤΜΕΔΕ / Ellington. Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα προβεί σε περαιτέρω διευκρινήσεις αμέσως μετά την ολοκλήρωση των ανωτέρω διαπραγματεύσεων».

Η απόφαση του ΤΧΣ επιβεβαιώνει τις πληροφορίες των τελευταίων ημερών που ήθελαν το συγκεκριμένο σχήμα να έχει το προβάδισμα έναντι του Bain – JC Flowers.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΤΧΣ ζήτησε από τους υποψήφιους επενδυτές για την ιδιωτικοποίηση της τράπεζας τη δέσμευση ότι θα αναλάβουν να καλύψουν συγκεκριμένο ποσοστό ζημιών και από την «μαύρη τρύπα» της Attica Bank, όταν αυτές καταμετρηθούν.

Πριν την χθεσινοβραδυνή απόφαση του ΤΧΣ και τα δύο ενδιαφερόμενα σχήματα, το Ellington με το ΤΜΕΔΕ και η Bain με την JC Flowers κατέθεσαν το βράδυ της Τρίτης τις νέες προτάσεις τους καθώς ο βασικός μέτοχος έβαλε στο τραπέζι νέους όρους και προϋποθέσεις, τις παραδοχές για το πώς θα γίνουν οι επόμενες αυξήσεις κεφαλαίου που θα ακολουθήσουν την ΑΜΚ των 240 εκατ. ευρώ.

Το Ταμείο έθεσε το πλαίσιο για την συνεπένδυση με τους ενδιαφερόμενους στρατηγικούς επενδυτές, τους οποίους και κάλεσε να καταθέσουν νέες προτάσεις.

Το ζητούμενο για το ΤΧΣ είναι ο επενδυτής να αναλάβει τη δέσμευση ότι θα καλύψει συγκεκριμένο ποσοστό από την ζημία που θα προκύψει από τον έλεγχο των στοιχείων στην πορεία, καθώς το κεφαλαιακό έλλειμμα της τράπεζας είναι προς το παρόν άδηλο.

Όπως είναι γνωστό: Η αύξηση κεφαλαίου θα γίνει με καταβολή μετρητών και με δικαίωμα προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων της Τράπεζας. Θα εκδοθούν έως 1.200.000.000 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές με δικαιώματα ψήφου και ονομαστική αξία 0,20 κάθε μια και με τιμή διάθεσης 0,20 ανά νέα μετοχή. Οι έχοντες δικαίωμα προτίμησης στην Αύξηση θα δικαιούνται να αποκτήσουν Νέες Μετοχές με αναλογία 49,5265161872259 Νέες Μετοχές για κάθε μία παλαιά μετοχή της Τράπεζας.

Χθες 25 Νοεμβρίου ξεκίνησε η περίοδος διαπραγμάτευσης και άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης. Στις 3 Δεκεμβρίου θα είναι η τελευταία ημέρα της διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων προτίμησης και στις 8 Δεκεμβρίου η τελευταία ημέρα για την άσκησή τους. Στις 10 Δεκεμβρίου θα γίνει η κατανομή και διάθεση τυχόν αδιάθετων Νέων Μετοχών, θα πιστοποιηθεί η καταβολή της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου και θα γίνει η ανακοίνωση για την κάλυψή της.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα