Τελεσίγραφο τρόικας: Κόψτε μισθούς να πάρετε χρήματα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΜΕ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ (EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΜΕ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ (EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) EUROKINISSI

Απέρριψε τις προτάσεις των κοινωνικών εταίρων η τρόικα. Απειλείται η συνοχή της κυβέρνησης. Διαβάστε όλες τις τελευταίες εξελίξεις (Vid)

Δραματική τροπή παίρνουν οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι αξιωματούχοι δεν κάνουν πίσω σε καμία από τις απαιτήσεις τους .

Η αντιπρόταση της κυβέρνησης για τη σωτηρία του κατώτατου μισθού και του δώρου, φαίνεται ότι δεν έπεισαν με τους τροϊκανούς να ζητούν νέες θυσίες ώστε να πάρει η Ελλάδα το νέο πακέτο στήριξης.

Οι πιέσεις της τρόικας προς το υπουργείο Εργασίας συνεχίστηκαν, καθώς φαίνεται ότι επιμένουν στην κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, όπως και στη μείωση του κατώτατου μισθού.

Επίσης, απαιτούν μεσοσταθμική μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα κατά 20% περίπου, με πεδίο την κατάργηση επιδομάτων και ωριμάνσεων, αλλά και "πάγωμα" μισθών για τρία χρόνια, καθώς θεωρούν ιδιαίτερα υψηλό το μισθολογικό κόστος.

Συνδικαλιστικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η καταστρατήγηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και η ουσιαστική κατάργηση των κλαδικών θα σηματοδοτήσουν το τέλος των συλλογικών συμβάσεων και των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Μάχη μέχρις εσχάτων

Η στάση της τρόικας προκαλεί κρίση στην κυβέρνηση και απειλεί τη συνοχή της, καθώς είναι δύσκολο να βρεθούν βουλευτές που θα ψηφίσουν τις μειώσεις, με δεδομένο ότι οι κοινωνικοί εταίροι δεν θα δεχθούν τις περικοπές.

Ήδη ο Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε ότι δεν θα υπογράψει τη νέα δανειακή σύμβαση , καθώς αρκεί ο λόγος της πολιτικής του τιμής και η υπογραφή μόνο του πρωθυπουργού.

"Η μάχη θα δοθεί μέχρις εσχάτων" υποστηρίζουν στελέχη του υπουργείου Εργασίας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, καθώς οι τελικές αποφάσεις, θα ληφθούν στο υψηλότερο επίπεδο.

Η επόμενη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, ενώ θα προηγηθεί συνάντηση της Γ.Γ. του υπουργείου, Άννας Στρατινάκη, με το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας προκειμένου να γίνει η τεκμηρίωση θέσεων που διατυπώθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος είναι έτοιμος να παίξει το τελευταίο του χαρτί στις διαπραγματεύσεις, καθώς αναμένεται να διαμηνύσει στην τρόικα, πώς οι απαιτήσεις της είναι πιθανό να ρίξουν την κυβέρνηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Απόρρητο έγγραφο τρόικας σε πολιτικούς αρχηγούς

Σχέδιο σωτηρίας κατώτατου μισθού και δώρου

SHARE:

24Media Network