Τέλος εποχής για το Airbus A380

Τέλος εποχής για το Airbus A380

Το A380 είναι η ναυαρχίδα της Emirates και έχει συμβάλει στην επιτυχία της αεροπορικής εταιρείας για περισσότερα από δέκα χρόνια.

Το μεγαλύτερο αεροσκάφος του κόσμου, ένα πραγματικό μεγαθήριο των αιθέρων, διανύει τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Η απόφαση της Emirates, να μειώσει τις παραγγελίες του A380 κατά 39 αεροσκάφη (από 162 σε 123) και ταυτόχρονα να βάλει παραγγελίες στην Airbus για 40 αεροσκάφη A330neo και ακόμα 30 A350, οδήγησε σήμερα, 14 Φεβρουαρίου, την γαλλική βιομηχανία αεροσκαφών, στην απόφαση να σταματήσει την παραγωγή του Α380, προγραμματίζοντας την τελευταία παράδοση του 2021. Αν η Emirates δεν ήταν ο μεγαλύτερος πελάτης της Airbus σε Α380, ίσως να συνεχιζόταν η παραγωγή του, ωστόσο, λόγω της έλλειψης ανεκτέλεστων παραγγελιών με άλλες αεροπορικές εταιρείες, η Airbus πήρε άμεσα αυτή την απόφαση.

O συντάκτης του News 24/7 στο εργοστάσιο όπου κατασκευάζονταν τα A380

 

“Το A380 δεν είναι μόνο ένα εξαιρετικό μηχανολογικό και βιομηχανικό επίτευγμα. Οι επιβάτες σε όλο τον κόσμο αγαπούν να πετούν με αυτό το σπουδαίο αεροσκάφος. Ως εκ τούτου, η σημερινή ανακοίνωση είναι οδυνηρή για εμάς και τους λάτρεις του A380 παγκοσμίως. Ωστόσο, μην ξεχνάτε ότι τα A380 θα συνεχίσουν να κάνουν δρομολόγια για πολλά ακόμα χρόνια και η Airbus θα συνεχίσει να υποστηρίζει πλήρως τις εταιρείες που έχουν A380,” δήλωσε ο CEO της Airbus, Tom Enders.

Η Airbus θα ξεκινήσει συζητήσεις με τους κοινωνικούς εταίρους της τις επόμενες εβδομάδες σχετικά με τις 3.000 έως 3.500 θέσεις εργασίας, που ενδεχομένως θα επηρεαστούν τα επόμενα τρία χρόνια. Ωστόσο, η τρέχουσα ανοδική πορεία του A320 και η νέα σειρά παραγγελιών της Emirates, θα προσφέρουν σημαντικό αριθμό ευκαιριών εσωτερικής κινητικότητας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα