Τέλος στις ασάφειες της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας για τους δημοσίους υπαλλήλους

Τέλος στις ασάφειες της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας για τους δημοσίους υπαλλήλους

Τι προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τις συντάξεις. Ευνοϊκές ρυθμίσεις σε όλα τα Σώματα Ασφάλειας και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων λόγω επικινδυνότητας επαγγέλματος

H άρση των ασαφειών της υφιστάμενης συνταξιοδοτικής νομοθεσίας αποτελεί βασική προτεραιότητα του προτεινόμενου νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών με θέμα «Ρυθμίσεις συνταξιοδοτικών θεμάτων του Δημοσίου»  που έχει αναρτηθεί στο opengov προς διαβούλευση.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, με το προτεινόμενο νομοσχέδιο αντιμετωπίζονται θέματα συμμόρφωσης της Ελλάδας με το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θέματα ίσης μεταχείρισης πολιτών καθώς και διαφύλαξης συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου.

Αποσαφηνίζονται θέματα υπαγωγής υπάλληλων σε συγκεκριμένο συνταξιοδοτικό καθεστώς (Δημόσιο ή ΙΚΑ) λόγω κατάργησης φορέων.

Αντιμετωπίζονται διαδικαστικής φύσεως θέματα τα οποία προκάλεσαν έως και πλήρη αναστολή καταβολής σύνταξης. Αποκαθίστανται φαινόμενα ίσης μεταχείρισης μεταξύ των υπάλληλων ως προς τον υπολογισμό της σύνταξης. Ενσωματώνονται ευνοϊκές ρυθμίσεις για δημοσίους υπαλλήλους (π.χ. επιδόματα θέσης ευθύνης, αναγνώριση συντάξιμου χρόνου με καταβολή εισφορών).

Επεκτείνονται ευνοϊκές ρυθμίσεις σε όλα τα Σώματα Ασφάλειας και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων λόγω επικινδυνότητας επαγγέλματος.

SHARE:

24Media Network