Θα υπηρετήσουν επιτέλους οι τράπεζες την κοινωνία;

Blind woman begs outside of Eurobank branch in northern Greece city of Thessaloniki./        Eurobank       .
Blind woman begs outside of Eurobank branch in northern Greece city of Thessaloniki./ Eurobank . SOOC

Σύσκεψη Δραγασάκη με τους προέδρους των συστημικών τραπεζών. Επί τάπητος το θέμα των "κόκκινων" δανείων. Συζητήθηκε και η πρόταση των Ρώσων για ένταξη της Ελλάδας στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS

Το ζήτημα των κόκκινων δανείων αποτελεί για την κυβέρνηση ζήτημα μείζονος προτεραιότητας και βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης με τους προέδρους των συστημικών τραπεζών.

Η σύσκεψη ξεκίνησε στις 9 και ολοκληρώθηκε στις 11 το πρωί.

Κυβερνητική πηγή παρέπεμπε νωρίτερα σε πρόσφατη συνέντευξη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση θα αναλάβει πρωτοβουλίες διότι δεν μπορεί να μην υλοποιήσει τη δέσμευσή της οι τράπεζες να υπηρετούν την κοινωνία.

"Θα προχωρήσουμε στις αναγκαίες αλλαγές σεβόμενοι πάντα τα συμφέροντα των ιδιωτών μετόχων, οι οποίοι επένδυσαν μετά την κρίση δείχνοντας εμπιστοσύνη στις προοπτικές της χώρας και σε αυτή την κυβέρνηση", είχε δηλώσει ο κ. Δραγασάκης για τον ρόλο που πρέπει να διαδραματίσουν οι τράπεζες.

Στη σύσκεψη αναμενόταν να συζητηθεί επίσης η πρόσκληση που έχει απευθύνει πρόσφατα η Ρωσία, για να γίνει η Ελλάδα το έκτο μέλος στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ελληνικές τράπεζες, μόνες, ψάχνονται

Τα 'ένοχα' μυστικά των ελληνικών τραπεζών

SHARE:

24Media Network