Θεανώ Φωτίου: Ολιστικό Σχέδιο Ανάπτυξης – για πρώτη φορά “δικό μας” σχέδιο

Θεανώ Φωτίου: Ολιστικό Σχέδιο Ανάπτυξης – για πρώτη φορά “δικό μας” σχέδιο
H Θεανώ Φωτίου eurokinissi

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύρης Θεανώ Φωτίου μίλησε για το Ολιστικό Σχέδιο Ανάπτυξης, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά στα χρόνια των μνημονίων έχει η Ελλάδα την ιδιοκτησία ενός προγράμματος. Ταυτόχρονα, παρουσίασε τον σχεδιασμό για τα επιδόματα ενοικίου και δανείου πρώτης κατοικίας.

“Πρώτη φορά η Ελλάδα έχει την ιδιοκτησία αυτού του σχεδίου μετά από τόσα χρόνια μνημόνια. Δηλαδή η κυβέρνηση το έχει εδράσει και στην γνώση της για το τί χρειάζεται η χώρα τα επόμενα χρόνια, αλλά και στα μεγάλα περιφερειακά, αναπτυξιακά συνέδρια που κάναμε σε όλη την Ελλάδα. Έχει σαν θεμέλιό του τη δημοσιονομική σταθερότητα”, δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου στην εκπομπή “βρε καλώς τους”, με τους Αντώνη Φουρλή και Ιορδάνη Χασαπόπουλο, στο Ραδιόφωνο 24/7.

Λίγο πριν από την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή για το Ολιστικό Αναπτυξιακό Σχέδιο της κυβέρνησης, η Θεανώ Φωτίου παρουσίασε τον επί μέρους σχεδιασμό του υπουργείου για τα επιδόματα ενοικίου και δανείου για την πρώτη κατοικία.

“Όποιος έχει εισοδήματα – ένα άτομο – 8.000 ευρώ τον χρόνο, δύο άτομα 12.000, τριμελής οικογένεια 16.000 και για κάθε επιπλέον άτομο προσθέτουμε 4.000…μπαίνει στην επιδότηση ενοικίου και δανείου. Εφόσον έχεις δάνειο για την πρώτη σου κατοικία, ή νοικιάζεις πρώτη κατοικία, με τα παραπάνω εισοδηματικά κριτήρια και με ανώτατο εισοδηματικό όριο τις 24.000 ευρώ, εμείς δίνουμε 70 ευρώ ανά άτομο, ή 105 ευρώ ανά ζευγάρι και προσθέτουμε 35 ευρώ για κάθε επιπλέον άτομο. Ανεξάρτητα αν είναι παιδιά ή ενήλικες’, σημείωσε χαρακτηριστικά.

“Δεν κόβεται τίποτα από τους αναπήρους”

Η Θεανώ Φωτίου αναφέρθηκε στην συνέχεια στα αναπηρικά επιδόματα, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα γίνει καμία περικοπή: “Επί ένα χρόνο ακούω ότι θα κόψω τα αναπηρικά. Δεν είναι πολύ ευχάριστο και δεν μου ζητάει κανένας συγνώμη… Και ενώ τρομοκρατείται με αυτό τον τρόπο μία πολύ ευαίσθητη κατηγορία ανθρώπων. Δεν έχουμε καμία μείωση. Αντί αυτού έχουμε ένα εξαιρετικό μέτρο που εμείς προτείναμε. Είναι ο ηλεκτρονικός φάκελος αναπηρίας, δηλαδή θα είναι μία ηλεκτρονική διαδικασία, όπου ο φάκελος θα ανανεώνεται ηλεκτρονικά και δεν θα πληρώνει κάθε φορά 46 ευρώ στην επιτροπή ο δικαιούχος”.

Ακούστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη που έδωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, στο Ραδιόφωνο 24/7.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα