Θετικά τα πρώτα μηνύματα από το Euro Working Group. Η κυβέρνηση δεν συζητά για μειώσεις συντάξεων

Στιγμιότυπο από την συνεδρίαση του Eurogroup την Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015, στις Βρυξέλλες.
(EUROKINISSI/Ε.Ε.)
Στιγμιότυπο από την συνεδρίαση του Eurogroup την Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015, στις Βρυξέλλες. (EUROKINISSI/Ε.Ε.) EUROKINISSI

Πιέζει ο χρόνος για την οριστικοποίηση του πολυνομοσχεδίου. Δεν θα παρουσιαστεί ούτε αύριο στο Brussels Group. Στο υπουργικό θα αποφασιστεί εάν οι πλειστηριασμοί θα συμπεριληφθούν ή όχι στο πολυνομοσχέδιο

Χωρίς το πολυνομοσχέδιο στις βαλίτσες του θα μετάσχει στη συνεδρίαση του Brussels Group την Πέμπτη το τεχνικό κλιμάκιο της ελληνικής πλευράς.

Το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης - μέσω του οποίου επιχειρείται η μείωση της απόστασης που χωρίζει Ελλάδα και δανειστές - δεν θα παρουσιαστεί ούτε στο Brussels Group, όπως ακριβώς δεν παρουσιάζεται και σήμερα σε επίπεδο Euro Working Group.

Στο αυριανό Brussels Group η συζήτηση θα επικεντρωθεί στις γνωστές θεματικές ενότητες (φορολογική διοίκηση, δημόσια διοίκηση, δημόσια περιουσία) και στις διαφωνίες που έμειναν από την προηγούμενη συνεδρίαση του Brussels Group.

Ωστόσο το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να τεθεί στο μικροσκόπιο του αυριανού υπουργικού συμβουλίου.

H ολοκλήρωσή του όμως μπορεί να μην κλείσει σε ένα υπουργικό συμβούλιο, τονίζουν κυβερνητικές πηγές.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως θα πρέπει το πολυνομοσχέδιο να λάβει τη μορφή σχεδίου νόμου και να εγκριθεί από την κυβέρνηση, προτού κατατεθεί στους θεσμούς.

Κυβερνητικές πηγές διαμηνύουν πως η Αθήνα δεν πρόκειται να κάνει πίσω στις κόκκινες γραμμές της, απορρίπτοντας νέα ευρωπαϊκά τελεσίγραφα πως ο χρόνος εξαντλείται.

Λίγο νωρίτερα κορυφαίες ευρωπαϊκές πηγές προειδοποίησαν την ελληνική πλευρά πως δεν έχει στη διάθεσή της παρά ορισμένες μέρες, ώστε να καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές.

Παράλληλα με τη συνεδρίαση του Euro Working Group πραγματοποιήθηκε νέα σύσκεψη της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης στο υπουργείο Οικονομικών.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως το κλίμα για την Ελλάδα στο Euro Working Group ήταν θετικό, από τη στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην κατάθεση του πολυνομοσχεδίου.

Κορυφαία κυβερνητική πηγή αποκάλυψε πως το πολυνομοσχέδιο τείνει προς την οριστικοποίησή του, αλλά και πως η Αθήνα επιδιώκει συμφωνία το ταχύτερο δυνατόν, ενδεχομένως και με ένα έκτακτο Eurogroup πριν το προγραμματισμένο για την 11η Μαΐου.

Η ίδια πηγή αποκαλύπτει πως η κυβέρνηση δεν συζητά για μειώσεις συντάξεων, ενώ αύριο, στο υπουργικό, θα αποφασιστεί εάν το μείζον θέμα των πλειστηριασμών θα συμπεριληφθεί ή όχι στο πολυνομοσχέδιο.

SHARE:

24Media Network