Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου η καταβολή του επιδόματος πολυτέκνων στις αγρότισσες

Αγρότισσα σκαλίζει καλλιέργεια βαμβακιού σε χωράφι έξω από το Μεγαλοχώρι Τρικάλων. 
Σε μια καλή χρονιά εξελίσσεται η καλλιέργεια βαμβακιού, σύμφωνα με γεωπόνους, οι οποίοι σημειώνουν πως αν υπάρξει καλή τιμή και τελικά πάνε όλα καλά στην καλλιέργεια, τότε οι βαμβακοπαραγωγοί θα πάρουν οικονομική ανάσα.
Μέχρι στιγμής, το πράσινο και το ρόδινο σκουλήκι βρίσκονται υπό έλεγχο και οι φετινές καιρικές συνθήκες, από τις οποίες έχει απουσιάσει ο καύσωνας, είναι ευνοϊκές, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να αναφέρουν ότι οι αποδόσεις θα είναι αυξημένες.
Πάντως, οι βαμβακοκαλλιεργητές αναμένουν με αγωνία την τιμή, τονίζοντας πως αν εξακολουθήσει να είναι χαμηλή και άλλοι θα εγκαταλείψουν τις βαμβακοφυτείες για την επόμενη καλλιεργητική περίοδο, άσχετα αν έχουν υψηλές στρεμματικές αποδόσεις, διότι όπως εξηγούν, το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί κατακόρυφα, αναφέροντας το πανάκριβο πετρέλαιο κίνησης, που δεν αντισταθμίζεται με την επιστροφή μέρους του ΕΦΚ, τα επίσης πανάκριβα γεωργικά εφόδια και την αδυναμία να έχουν πίστωση από επιχειρήσεις του αγροτικού κλάδου ή δανειοδότηση από τράπεζες.
(EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
Αγρότισσα σκαλίζει καλλιέργεια βαμβακιού σε χωράφι έξω από το Μεγαλοχώρι Τρικάλων. Σε μια καλή χρονιά εξελίσσεται η καλλιέργεια βαμβακιού, σύμφωνα με γεωπόνους, οι οποίοι σημειώνουν πως αν υπάρξει καλή τιμή και τελικά πάνε όλα καλά στην καλλιέργεια, τότε οι βαμβακοπαραγωγοί θα πάρουν οικονομική ανάσα. Μέχρι στιγμής, το πράσινο και το ρόδινο σκουλήκι βρίσκονται υπό έλεγχο και οι φετινές καιρικές συνθήκες, από τις οποίες έχει απουσιάσει ο καύσωνας, είναι ευνοϊκές, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να αναφέρουν ότι οι αποδόσεις θα είναι αυξημένες. Πάντως, οι βαμβακοκαλλιεργητές αναμένουν με αγωνία την τιμή, τονίζοντας πως αν εξακολουθήσει να είναι χαμηλή και άλλοι θα εγκαταλείψουν τις βαμβακοφυτείες για την επόμενη καλλιεργητική περίοδο, άσχετα αν έχουν υψηλές στρεμματικές αποδόσεις, διότι όπως εξηγούν, το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί κατακόρυφα, αναφέροντας το πανάκριβο πετρέλαιο κίνησης, που δεν αντισταθμίζεται με την επιστροφή μέρους του ΕΦΚ, τα επίσης πανάκριβα γεωργικά εφόδια και την αδυναμία να έχουν πίστωση από επιχειρήσεις του αγροτικού κλάδου ή δανειοδότηση από τράπεζες. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI

Το ποσό του χρηματικού βοηθήματος που θα λάβουν οι αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες ανέρχεται σε 1.000 ευρώ για όλους τους νομούς της χώρας

Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 θα καταβληθεί το χρηματικό βοήθημα  στις αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες, που δήλωσαν συμμετοχή στο Πρόγραμμα Παροχής Χρηματικών Βοηθημάτων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ), με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν δηλώσει κατά την υποβολή της αίτησής τους.

Το ποσό του χρηματικού βοηθήματος που θα λάβουν οι αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες ανέρχεται σε 1.000 ευρώ για όλους τους νομούς της χώρας, ενώ το βοήθημα που θα δοθεί στις πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες του νομού Λέσβου, στο πλαίσιο ενίσχυσης των κατοίκων μετά τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό, ανέρχεται σε 1.500 ευρώ. Τα ονόματα των δικαιούχων έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ ( www.oga.gr), την οποία μπορούν να επισκεφτούν οι ενδιαφερόμενες ακολουθώντας τα πεδία (Αγροτική Εστία / Κληρωθέντες Δικαιούχοι Προγραμμάτων Αγροτικής Εστίας), συμπληρώνοντας τον Αριθμό Αίτησης και τον Α.Μ.  του ΟΓΑ.

SHARE:

24Media Network