Σε ελεύθερη πτώση το ευρώ: Έχασε την ισοτιμία με το δολάριο

Σε ελεύθερη πτώση το ευρώ: Έχασε την ισοτιμία με το δολάριο
ISTOCK

Για πρώτη φορά εδώ και 20 χρόνια η αξία του ευρώ είναι μικρότερη από αυτή του δολαρίου, καθώς το αμερικανικό νόμισμα απολαμβάνει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Το ευρώ έχασε την ισοτιμία έναντι του δολαρίου σήμερα, Τετάρτη (137), για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες, καθώς η αυξανόμενη ανησυχία για τους κινδύνους ύφεσης στην ευρωζώνη πλήττουν το ενιαίο νόμισμα της ΕΕ.

Το ένα ευρώ, όπως αναφέρει το Reuters, αγοράζει πλέον 0,998 δολάρια, σημειώνοντας υποχώρηση 0,4%. Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ αφού βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2002.

Ο ρόλος του δολαρίου ως ασφαλές “καταφύγιο” για τους επενδυτές που ανησυχούν για τις οικονομικές προοπτικές έγινε πιο αισθητός τις τελευταίες εβδομάδες, με το νόμισμα των ΗΠΑ να εκτινάσσεται σε υψηλά επίπεδα 20ετίας έναντι πολλών νομισμάτων.

Το ευρώ είναι ιδιαίτερα ευάλωτο λόγω του αντίκτυπου από τις συνεχείς αυξήσεις των τιμών του φυσικού αερίου και του πολέμου στην Ουκρανία στην οικονομία της Ευρωζώνης καθώς και της μεγάλης διαφοράς των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) με τα επιτόκια της Fed και άλλων κεντρικών τραπεζών.

Σημειώνεται πως χθες, Τρίτη (12/7), το ευρώ άγγιξε την απόλυτη ισοτιμία με το δολάριο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα