ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Πρατήριο φυσικού αερίου (φωτογραφία αρχείου)

Νέος σχεδιασμός για εγκατάσταση πρατηρίων φυσικού αερίου στις εθνικές και στις πόλεις

Η χώρα μας βρίσκεται πολύ πίσω στη χρήση του φυσικού αερίου στην αυτοκίνηση, παρότι πρόκειται για καύσιμο κατά πολύ καθαρότερο και οικονομικότερο. Το ΥΠΕΝ εξαγγέλλει πρόγραμμα πενταετίας για δημιουργία δικτύου.

Σταθμός φόρτωσης βυτιοφόρων (φωτογραφία αρχείου)

Μεταφορά υγροποιημένου αερίου με βυτιοφόρα ετοιμάζει ο ΔΕΣΦΑ

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 6,5 εκατ. ευρώ και θα δώσει τη δυνατότητα χρήσης του φυσικού αερίου από καταναλωτές και χρήστες περιοχών όπου δεν έχει αναπτυχθεί το δίκτυο μεταφοράς, καθώς και ως καύσιμο στη ναυτιλία.

Μεγαλώνει η συμμαχία για τον αγωγό EastMed - "Βλέπει" προς Βαλκάνια και Κεντρική Ευρώπη

Μεγαλώνει η συμμαχία για τον αγωγό EastMed - "Βλέπει" προς Βαλκάνια και Κεντρική Ευρώπη

Επιστολή στήριξης του μεγάλου project αερίου προς την Ε.Ε. από 8 χώρες, οι οποίες ενδιαφέρονται να εξασφαλίσουν τον εφοδιασμό τους από τα κοιτάσματα της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Φωτό αρχείου: Διάθεση πετρελαίου θέρμανσης

Επίδομα Θέρμανσης 2021: 28,2 εκατ. ευρώ σε 268.547 δικαιούχους

Στο πλαίσιο των κατανομών ενισχύσεων στη βάση εισοδηματικών κριτηρίων, αλλά και του νέου συστήματος που διαμόρφωσε η ΕΜΥ με τις "βαθμοημέρες", 536.162 μοναδιαία Α.Φ.Μ. έχουν λάβει την ενίσχυση και το συνολικό ποσό που έχει καταβληθεί ανέρχεται στα 71,5 εκατ. ευρώ.

Παράσταση διαμαρτυρίας από το ΠΑΜΕ στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ για τις διακοπές ρεύματος σε νοικοκυριά, την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020.
(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Νέα μονάδα παραγωγής ρεύματος "στήνει" η ΔΕΗ στην Κομοτηνή με καύσιμο φυσικό αέριο

Η σταδιακή απόσυρση του λιγνίτη από το ενεργειακό ισοζύγιο οδηγεί τη ΔΕΗ στην κατασκευή ηλεκτροπαραγωγικής μονάδας που θα "καίει" φυσικό αέριο προκειμένου να διατηρήσει την παραγωγική της βάση.

Σωλήνες φυσικού αερίου

Ρεκόρ κατανάλωσης φυσικού αερίου σε ηλεκτροπαραγωγή αλλά και οικιακή χρήση

Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό κόμβο στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου, καθώς παρατηρείται και άνοδος στις ποσότητες φυσικού αερίου που εξάγονται στη Βουλγαρία.

Έργα για το φυσικό αέριο. Φωτό αρχείου.

Όλες οι υποδομές φυσικού αερίου στο διαγωνισμό πώλησης που "τρέχει" το ΤΑΙΠΕΔ

Εντείνονται οι ζυμώσεις για να πουληθεί «πακέτο», μαζί με τη ΔΕΠΑ Υποδομών, το 49% που έχουν οι Ιταλοί της Eni στην εταιρεία διανομής αερίου Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας.

Αγωγός φυσικού αερίου

Στρατηγικό έργο για την επέκταση του δικτύου αερίου κατά μήκος του Έβρου

Το φυσικό αέριο θα διανέμεται σε βιομηχανίες, επιχειρήσεις και νοικοκυριά στο Σουφλί, το Διδυμότειχο και την Ορεστιάδα. Στόχος είναι ο αγωγός να έχει κατασκευαστεί σε διάστημα ενός έτους.

Αγωγός φυσικού αερίου

Πύλη εισόδου η Ελλάδα για την εξαγωγή του ισραηλινού αερίου στα Βαλκάνια

Τηλεδιάσκεψη υπουργών Ενέργειας της Νοτιοανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης την Πέμπτη, με πρωτοβουλία του Ισραήλ και συμμετοχή της Ελλάδας, της Κύπρου, της Βουλγαρίας, της Ουγγαρίας και της Σερβίας.

Αγωγός φυσικού αερίου

Διακρατική συμφωνία με Βουλγαρία: Το φθινόπωρο σε λειτουργία ο αγωγός αερίου

Ο αγωγός IGB που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τη χώρα μας στη Βουλγαρία μπαίνει στην τελική ευθεία, με τη Βουλή να καλείται να κυρώσει τη σχετική διακρατική συμφωνία με τη γειτονική χώρα.

Αγωγός φυσικού αερίου

Φυσικό αέριο: Φτάνει σε Λαμία, Χαλκίδα και Θήβα - Επιλέχτηκαν οι εργολάβοι

Σε ρυθμό υλοποίησης μπαίνει πλέον το πρόγραμμα ανάπτυξης της Δημόσιας Επιχείρησης Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) καθώς, μετά την τοποθέτηση εργολάβων στη Θρακη, σειρά έχουν τώρα οι τρεις πόλεις της Κεντρικής Ελλάδας.

Σωλήνες φυσικού αερίου

Διπλή "έφοδος" Βόρειας Μακεδονίας σε εγχώριες υποδομές αερίου και ρεύματος στη Θράκη

Οι κρατικές εταιρείες της Βόρειας Μακεδονίας με "πράσινο φως" από την ελληνική κυβέρνηση, "μπαίνουν" στον τερματικό πλωτό σταθμό αερίου και σε μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στην Αλεξανδρούπολη.

Σωλήνες φυσικού αερίου

Έφτασαν στην Ελλάδα μέσω TAP οι πρώτες ποσότητες αερίου από την Κασπία

Με την έναρξη των εμπορικών παραδόσεων, η Ελλάδα διαφοροποιεί περαιτέρω το μείγμα προμήθειάς της εισάγοντας ένα αέριο με ανταγωνιστική τιμή, γεγονός που αναμένεται σταδιακά να περάσει στους τελικούς καταναλωτές.

Μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ

Ποια ήταν τα σημαντικότερα γεγονότα στον ενεργειακό τομέα τη χρονιά που φεύγει

Ο τομέας, όπως απεδείχθη και κατά την 10χρονη οικονομική κρίση, έχει μεγάλες αντοχές και ισχυρότατη δυναμική. Αυτό του επέτρεψε, παρά τα προβλήματα, να σταθεί όρθιος και κατά τον κρίσιμο απερχόμενο χρόνο.

ΔΕΗ

Η μείωση στις τιμές των καυσίμων έδωσε "ανάσα" κερδοφορίας στη ΔΕΗ

Θετικά οικονομικά αποτελέσματα ανακοίνωσε χθες η ΔΕΗ για το 9μηνο του 2020, εμφανίζοντας κερδοφορία για τέταρτο συνεχές τρίμηνο. Η ευνοϊκή συγκυρία των χαμηλών τιμών στην ενέργεια επέδρασε καταλυτικά.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης

Δυσκολότερα θα κόβεται η παροχή αερίου σε ευάλωτα νοικοκυριά που χρωστoύν

Μεγαλύτερη προστασία για καταναλωτές φυσικού αερίου που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού θεσπίζει το ΥΠΕΝ με τρείς ρυθμίσεις.

Χάρτης φυσικού αερίου

Ξεκινά να φέρνει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν ο αγωγός TAP

4,5 χρόνια μετά την τελετή εγκαινίων στη Θεσσαλονίκη για την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών, ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ), ένα σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου μήκους 878 περίπου χιλιομέτρων, ξεκινά την εμπορική του λειτουργία.

Πινακίδα με τις τιμές των καυσίμων σε πρατήριο στην πόλη των Τρικάλων

Πυκνώνουν τα πρατήρια φυσικού αερίου για αυτοκίνητα στις εθνικές οδούς

Οκτώ νέα πρατήρια αερίου κίνησης που θα βρίσκονται στις εθνικές οδούς και μάλιστα μακριά από το υπάρχον δίκτυο αγωγών αερίου προγραμματίζει η ΔΕΠΑ. Ήδη τα δύο τέθηκαν σε λειτουργία.

Έργα για το φυσικό αέριο. Φωτό αρχείου.

Αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου με συστήματα φυσικού αερίου σε 22 δήμους της Αττικής

Tο πρόγραμμα αφορά στην επιχορήγηση του κόστους της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου σε κατοικίες και απευθύνεται σε ιδιοκτήτες με χαμηλά εισοδήματα σε περιοχές της Αττικής.

Πώς οι Σοβιετικοί δημιούργησαν τις "Πύλες της Κολάσεως" - Έλληνας ο πρώτος που πήγε

Πώς οι Σοβιετικοί δημιούργησαν τις "Πύλες της Κολάσεως" - Έλληνας ο πρώτος που πήγε

Οι "Πύλες της Κολάσεως", ένας φλογερός κρατήρας που καίγεται εδώ και δεκαετίες ασταμάτητα στην έρημο του Τουρκμενιστάν είναι δημιούργημα Σοβιετών, ενώ ο μοναδικός άνθρωπος που έχει κατέβει στην "πύλη" είναι Έλληνας που κατέχει γι αυτό ρεκόρ Γκίνες.

Βυτιοφόρα παρκαρισμένα σε δρόμο της Θεσσαλονίκης

Επίδομα θέρμανσης έως και 600 ευρώ με βάση τις "θερμοημέρες"

Αλλάζει η διαδικασία του επιδόματος θέρμανσης με τις ισχύουσες ζώνες να καταργούνται και το επίδομα να αποδίδεται με βάση τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής ακόμα και του κάθε οικισμού.

Αγωγός φυσικού αερίου

''Βήμα ταχύ'' για το φυσικό αέριο αυξάνει η κατανάλωση σε σπίτια και βιομηχανίες

Καθώς οδεύουμε προς το τελευταίο τρίμηνο του έτους, η εκτίμηση που υπάρχει στην αγορά είναι ότι η κατανάλωση θα κλείσει στα 6bcm, σημειώνοντας σημαντική αύξηση σε σχέση με το 2019.

Καπνός βγαίνει από καμινάδα τζακιού

Επίδομα θέρμανσης: Ναι στο φυσικό αέριο - Όχι για ηλεκτρικό και καυσόξυλα

Στην επιδότηση και του φυσικού αερίου αλλά όχι του ηλεκτρικού και των καυσόξυλών φαίνεται πως καταλήγει το οικονομικό επιτελείο για το φετινό επίδομα θέρμανσης.

Φυσικό Αέριο: Σημαντική αύξηση κερδών και πελατολογίου στο Α’ εξάμηνο του 2020

Φυσικό Αέριο: Σημαντική αύξηση κερδών και πελατολογίου στο Α’ εξάμηνο του 2020

Tο Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας σε μία δύσκολη περίοδο εντάσεων συνεχίζει τη δυναμική του ανάπτυξη και διατηρεί υψηλά την εμπιστοσύνη των καταναλωτών του.