ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Ειδήσεις και ενημερώσεις για το φυσικό αέριο στο News 24/7. Ό,τι συμβαίνει στη διεθνή αγορά, υπουργικές αποφάσεις και έρευνες για το φυσικό αέριο.

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Πέντε αποφάσεις της Κομισιόν φέρνουν τα πάνω κάτω σε Ανανεώσιμες και εξοικονόμηση ενέργειας

Αποφάσεις που επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητα των πολιτών σε σχέση με την ακρίβεια, αλλά και τις δυνατότητές τους να αξιοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες στην ενέργεια έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αγωγοί φυσικού αερίου

Κομισιόν: Το προσχέδιο για την ενεργειακή απεξάρτηση από τη Ρωσία - Τα μέτρα για τους καταναλωτές

Στη δημοσιότητα το προσχέδιο της Κομισιόν για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ΕΕ για την ενεργειακή απεξάρτησή της από τη Ρωσία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της δεξίωσης στον Λευκό Οίκο προς τιμήν του πρωθυπουργού

Μητσοτάκης- Μπάιντεν: Μία συνάντηση με Ουκρανία, F35 και τη "γαλάζια πατρίδα" της Τουρκίας

Τι είπαν και τι όχι ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος των ΗΠΑ στις δηλώσεις τους. Ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε ενδιαφέρον για τα F35. Το χειροκρότημα Μπάιντεν για το Κυπριακό

Σωλήνες φυσικού αερίου

Φυσικό αέριο: Πλαφόν στην τιμή εξετάζει η Κομισιόν, αν η Ρωσία διακόψει την παροχή

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται αυτόν τον μήνα να αποκαλύψει ένα λεπτομερές σχέδιο για την διακοπή εισαγωγής ορυκτών καυσίμων από τη Ρωσία μέχρι το 2027. Πιθανή η επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου στην περίπτωση πλήρους διακοπής της ρωσικής παροχής.

Αγωγός

Εμπάργκο στο ρωσικό αέριο και αύξηση της λαϊκής οργής - Ο μεγάλος κίνδυνος για την ΕΕ

Η Ευρώπη θέλει να εφαρμόσει αυστηρότερα μέτρα κατά της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία. Το ερώτημα όμως που τίθεται είναι αν οι πολίτες της αντέχουν να τα υποστηρίξουν στην πράξη.

Η εγκατάσταση Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ) στη Ρεβυθούσα

Σε επίπεδα ρεκόρ όλων των εποχών η χρήση της Ρεβυθούσας

Σε υψηλούς ρυθμούς κινείται η χρήση της εγκατάστασης ΥΦΑ στη Ρεβυθούσα. Έχει προγραμματιστεί η έλευση 11 φορτίων που αντιστοιχούν συνολικά σε 4,3 τερραβατώρες (TWh), μέγεθος που αποτελεί νέο ρεκόρ.

Εργοστάσιο της Gazprom

Κομισιόν: Η πληρωμή του ρωσικού αερίου σε ρούβλια παραβιάζει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Την πάγια θέση της ότι το διάταγμα Πούτιν για πληρωμές σε ρούβλια για το ρωσικό φυσικό αέριο αποτελεί παραβίαση των ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, επανέλαβε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σταθμός φυσικού αερίου της Gazprom

Ρωσία: Δεν θα δίνει αέριο σε όσους είναι στον κατάλογο κυρώσεων - Έκλεισε τον Πολωνικό διάδρομο

Σταματά τον εφοδιασμό με αέριο σε οντότητες που περιλαμβάνονται στον κατάλογο των κυρώσεων η Ρωσία. Η Gazprom ανακοίνωσε πως σταματά τις εξαγωγές αερίου από την Πολωνία και τον αγωγό Yamal-Europe.

Εγκαταστάσεις φυσικού αερίου

Gazprom: Η μεταφορά φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας θα μειωθεί σήμερα κατά ένα τρίτο

Μετά την απόφαση της Ουκρανίας να αναστείλει τη ροή φυσικού αερίου μέσω των εγκαταστάσεων της Σοχρανίβκα, η μεταφορά αναμένεται να μειωθεί δραματικά σήμερα, σημειώνοντας ακόμα μεγαλύτερη πτώση.

Εγκαταστάσεις φυσικού αερίου

Κομισιόν: Κανένα άμεσο ζήτημα ασφάλειας για τον εφοδιασμό αερίου

Για αντίκτυπο σε μέρος της διαμετακόμισης φυσικού αερίου προς την ΕΕ έκανε λόγο εκπρόσωπος της Κομισιόν, μετά την αδυναμία της Ουκρανίας για έλεγχο σε σταθμό συμπίεσης που ελέγχεται από τις ρωσικές δυνάμεις. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει άμεσο ζήτημα εφοδιασμού.

O πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας

Μητσοτάκης: Το ρεύμα θα είναι πιο ακριβό από το 2020, αλλά σε υποφερτά επίπεδα

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα μέτρα για την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και στη μείωση του ΕΝΦΙΑ. “Το κεφάλι κάτω, αλλά το φρόνημα ψηλά”, συνέστησε στα στελέχη της ΝΔ

Αγωγός φυσικού αερίου

Ουκρανία: Από σήμερα η διακοπή μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη

Παγκόσμια ανησυχία μετά την απόφαση της GTSOU να σταματήσει τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου από την Ουκρανία προς την Ευρώπη. Έκτακτο σχέδιο αντιμετώπισης ενεργειακού "μπλακ άουτ" από την Κομισιόν.

Φυσικό αέριο

Ουκρανία: Διακόπτει τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου από τη Σοχρανίφκα προς την Ευρώπη

Η GTSOU ανακοίνωσε την Τρίτη ότι δεν βρίσκεται πλέον σε θέση να συμβάλει στη μεταφορά φυσικού αερίου προς την Ευρώπη. Προτείνει ως προσωρινό κόμβο τη Σούτζα που βρίσκεται σε έδαφος ελεγχόμενο από Ουκρανούς. "Τεχνολογικά ανέφικτο αυτό" ανταπαντά η Gazprom.

Αγωγός φυσικού αερίου

Κομισιόν: Έκτακτο σχέδιο για ενεργειακό μπλακ άουτ με τηλεργασία και Κυριακές χωρίς αυτοκίνητα

Το ενδεχόμενο ενός ενεργειακού "μπλακ άουτ" προσπαθεί να αποφύγει η Κομισιόν, αν η Ρωσία "κλείσει τη στρόφιγγα". Τηλεργασία και περιορισμός στις μετακινήσεις μεταξύ των μέτρων που εξετάζει.

Ο Αλέξης Τσίπρας στα Χανιά

Τσίπρας: Καλούμε όλους τους πολίτες στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ να δώσουν μήνυμα πολιτικής αλλαγής

Κάλεσμα στους πολίτες να δώσουν μήνυμα πολιτικής αλλαγής απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας από τα Χανιά. "Η κυβέρνηση συνεχίζει το μεγάλο φαγοπότι εφορμώντας στο δημόσιο πλούτο" επανέλαβε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης: Προανήγγειλε τη δημιουργία υπουργείου Στεγαστικής Πολιτικής - Οι στόχοι για τη δεύτερη τετραετία

Το ζήτημα της στεγαστικής πολιτικής χαρακτηρίζει ως μείζον προτεραιότητα για την κυβέρνηση ο πρωθυπουργός. Τι αποκάλυψε σχετικά με τη δημιουργία υπουργείου Στεγαστικής Πολιτικής.

Φυσικό αέριο

Επιδοτήσεις σε οικιακά τιμολόγια: Τι προβλέπεται για ρεύμα, φυσικό αέριο

Με αναδρομικές ενισχύσεις αλλά και με νέο μηχανισμό επιδοτήσεων θα "τρέξει" το πρόγραμμα στήριξης των νοικοκυριών. Αναλυτικά τι ισχύει για ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο στα οικιακά τιμολόγια.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης: Τα μέτρα για το ρεύμα με "πάγωμα" της ρήτρας αναπροσαρμογής

Όλα όσα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με τις παρεμβάσεις στην τιμή του ρεύματος. Αιχμές για την αργοπορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι ουσιαστικά αναστέλλεται η ρήτρα αναπροσαρμογής

Έφη Αχτσιόγλου

Αχτσιόγλου: "Επί 9 μήνες η ΝΔ προστατεύει τα υπερκέρδη, αρνείται το πλαφόν"

Πυρά της Έφης Αχτσιόγλου κατά της κυβέρνησης αναφορικά με το πλαφόν στην τιμή του ρεύματος και του φυσικού αερίου. "Ακολουθείται μία πολιτική που προστατεύει τον μηχανισμό σώρευσης υπερκερδών".

Μαργαρίτης Σχοινάς

Σχοινάς: Οι ηγέτες θα συμφωνήσουν σε μια κοινή απόφαση κατά της ακρίβειας

Ο Έλληνας αντιπρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε πως η απόφαση για μια κοινή αγορά ενεργείας έχει ήδη βρεθεί και ξεκίνησε με την κοινή απόφαση για την αγορά υγροποιημένου αερίου (LNG) από τις ΗΠΑ.

Ηλεκτρικό ρεύμα

Το πόρισμα για τα "ουρανοκατέβατα" κέρδη στο ρεύμα παραδίδει η ΡΑΕ την Παρασκευή

Με βάση τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο υπολογισμός των κερδών που έκανε η Αρχή επιβεβαιώνεται από τις εγγραφές στους ισολογισμούς στων εταιρειών, δεν αναμένονται θεαματικά αποτελέσματα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια του τερματικού σταθμού LNG της Αλεξανδρούπολης

Τα εγκαίνια (δεν) κρύβουν την πραγματικότητα: Μαύρες μέρες χωρίς το ρωσικό αέριο...

Επειδή ουδείς γνωρίζει πόσο καιρό θα διαρκέσει η σημερινή κατάσταση, φρόνιμο θα ήταν ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του να μη δίνουν κάθε τόσο υποσχέσεις ούτε να εμφανίζονται τόσο σίγουροι ότι έχουν βρει τις λύσεις.