-->

ΕΥΡΩ

Χρήματα

EKT: Οι τρεις τρόποι για να δείτε αν τα χαρτονομίσματα του ευρώ είναι γνήσια

Ο αριθμός των πλαστών τραπεζογραμματίων ευρώ παρέμεινε χαμηλός το 2022 σύμφωνα με την ΕΚΤ, που απέσυρε 376.000 πλαστά τραπεζογραμμάτια ευρώ από την κυκλοφορία το 2022, το δεύτερο χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί ποτέ κατ’ αναλογία προς το σύνολο των τραπεζογραμματίων σε κυκλοφορία.

Πτώση στα μεγάλα Χρηματιστήρια

Nord Stream: Η αναστολή λειτουργίας "βουλιάζει" τα διεθνή χρηματιστήρια

Η απόφαση της Ρωσίας να παραμείνει σε αναστολή η προμήθεια αερίου της Ευρώπης μέσω Nord Stream οδήγησε σε νέα υποχώρηση το ευρώ και άνοιγμα με απώλειες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Στιγμιότυπο από λαϊκή αγορά

Ακρίβεια: Νέο πληθωριστικό σοκ - Τι δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat για τον Ιούνιο

Στην Ελλάδα η άνοδος τιμών ήταν η 5η ταχύτερη στην Ευρωζώνη με βάση την Ευρωπαϊκή Στατιστική Αρχή. Πλέον οι ανακοινώσεις στις 8/7 από την ΕΛΣΤΑΤ αναμένεται να καταγράψουν νέο ρεκόρ του γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή Ιουνίου.

Ευρώ

Είκοσι χρόνια ευρώ - Η εκτίμηση και ο προσανατολισμός του ΜέΡΑ25 για το νομισματικό ζήτημα

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης εκτιμά ότι το ευρώ απέτυχε ακόμα και με τα κριτήρια των εμπνευστών του ενώ η κρίση που προκάλεσε ήταν απόρροια της αρχιτεκτονικής του.

Ευρωβαρόμετρο: Οι Έλληνες νοιώθουν ήδη την κρίση στις τσέπες - Απογοήτευση από το επίπεδο Δημοκρατίας

Ευρωβαρόμετρο: Οι Έλληνες νοιώθουν ήδη την κρίση στις τσέπες - Απογοήτευση από το επίπεδο Δημοκρατίας

Το 31% των Ευρωπαίων έχουν ήδη δει την οικονομική τους κατάσταση να επηρεάζεται αρνητικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 50% για την Ελλάδα. Το 63% απαντά ότι είναι απολύτως δυσαρεστημένο από τον τρόπο που λειτουργεί η Δημοκρατία στην Ελλάδα.

Χαρτονομίσματα τουρκικής λίρας

Τουρκική λίρα: Νέο ισχυρό "χαστούκι". Πτώση 2% και ιστορικό χαμηλό απέναντι σε δολάριο & ευρώ

Κατάρρευση μέσα σε λίγα λεπτά για την τουρκική λίρα μετά από τις ανακοινώσεις της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας. Που διαμορφώνεται η ισοτιμία με δολάριο και ευρώ.