Το ευρώ ξέφυγε από τα χαμηλά επίπεδα μετά το "βέτο" του Ματαρέλα

Γραφεία της Κομισιόν, Βρυξέλλες
Γραφεία της Κομισιόν, Βρυξέλλες ALEXANDROS MICHAILIDIS / SOOC

Το ευρώ ξέφυγε από τα χαμηλά επίπεδα στα οποία βρισκόταν εδώ και μήνες, ενώ στον ορίζοντα διαφαίνεται πλέον η πιθανότητα πρόωρων εκλογών στην Ιταλία

Το ευρώ ξέφυγε σήμερα από τα χαμηλά επίπεδα στα οποία βρισκόταν εδώ και μήνες, αφότου ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα απέρριψε τον διορισμό του ευρωσκεπτικιστή Πάολο Σαβόνα ως επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών και άρχισε να διαφαίνεται στον ορίζοντα η προοπτική πρόωρων εκλογών στην Ιταλία.

Το ευρώ σημείωσε άνοδο μεγαλύτερη του 0,6% και έφτασε στα 1,1728 δολάρια, με την ισοτιμία του έναντι του δολαρίου να ξεφεύγει από το χαμηλότερο εδώ και 6,5 μήνες επίπεδο των 1,1646 δολαρίων στο οποίο βρισκόταν την Παρασκευή.

ADVERTISING

Το ευρώ κέρδισε επίσης 0,8% έναντι του ελβετικού φράγκου και του γεν, ανακάμπτοντας έπειτα από χαμηλά επίπεδα τριών και έντεκα μηνών αντίστοιχα.

Η ακροδεξιά Λέγκα και το λαϊκιστικό Κίνημα των 5 Αστέρων, τα δύο κόμματα που επιχείρησαν να σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού στην Ιταλία, υποστήριζαν τον διορισμό του Πάολο Σαβόνα στη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιταλίας. Ο πρόεδρος Ματαρέλα απέρριψε ωστόσο χθες το βράδυ τον διορισμό του και τώρα υπάρχει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στην Ιταλία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιταλία, ευρωζώνη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η Ιταλία στην κόψη του ξυραφιού

Ιταλία: Για εσχάτη προδοσία κατηγορεί τον Ματαρέλα ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων

Ιταλία: Ο οικονομολόγος Κάρλο Κοταρέλι στο προεδρικό μέγαρο

Ματαρέλα: Η συμμετοχή στην ευρωζώνη είναι θεμελιώδους σημασίας για την Ιταλία

SHARE:

24Media Network