Το καλοκαίρι οι συμβάσεις και οι αδειοδοτήσεις για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες

Το καλοκαίρι οι συμβάσεις και οι αδειοδοτήσεις για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες

Τι δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος για τα θέματα ενέργειας και "γαλάζιας ανάπτυξης", για τα οποία συζήτησε με τον Κύπριο υπουργό Ενέργειας

«Ζήτημα που αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης» είναι τα θέματα ερευνών υδρογονανθράκων, όπως διαβεβαίωσε ο Έλληνας υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ι. Μανιάτης.

Ο κ. Μανιάτης, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη δήλωσε ότι ενημέρωσε τον Κύπριο Πρόεδρο για τις συνομιλίες του με τον υπουργό Ενέργειας, Γιώργο Λακκοτρύπη για όλα τα θέματα ενέργειας, αλλά και της «γαλάζιας ανάπτυξης» που αποτελούν την κορύφωση των πρωτοβουλιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και, ασφαλώς και της Ελληνικής Προεδρίας όλο αυτό το διάστημα.

Είχαμε, είπε, μια εξαιρετική ανταλλαγή απόψεων. Πρόσθεσε ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών της Ελλάδας σε σχέση με την ολοκλήρωση σε σύντομο χρονικό διάστημα των πρώτων συμβάσεων, που θα υπογράψει για τον μεγάλο γύρο αδειοδοτήσεων, στον οποίο θα προχωρήσει εντός καλοκαιριού 2014. Ασφαλώς, σημείωσε, πάντα υπάρχει το ζήτημα της ευρύτερης αναβάθμισης της χώρας σε σχέση με τη διέλευση αγωγών και ιδιαίτερα των αγωγών του νοτίου διαδρόμου.

«Σε κάθε περίπτωση, θεωρώ ότι οι συνέργειες που είχαμε με τον κ. Λακκοτρύπη και κυρίως η απόφαση για δημιουργία μιας κοινής ομάδας εργασίας που θα δει τα ζητήματα της ενέργειας, του περιβάλλοντος, των θαλάσσιων πολιτικών και του πώς, ουσιαστικά, η ίδια η θάλασσα μπορεί να αποτελέσει μια πηγή ειρήνης, ευημερίας, προστασίας του περιβάλλοντος και διαμόρφωσης ενός άλλου αναπτυξιακού μοντέλου για χώρες, όπως η Ελλάδα, η Κύπρος αλλά και άλλες νησιωτικές χώρες, αποτελούν τα μεγάλα ζητήματα τα οποία έχουμε ήδη δρομολογήσει και είμαι βέβαιος ότι, το επόμενο χρονικό διάστημα, θα φέρουν θετικά αποτελέσματα» συμπλήρωσε ο κ. Μανιάτης.

Ο Έλληνας υπουργός συναντήθηκε, επίσης, με τον Πρόεδρο της Βουλής και τους υπουργούς Εξωτερικών και Γεωργίας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

SHARE:

24Media Network