Το “πράσινο” στοίχημα της Coca Cola 3E για την Αύρα

Το “πράσινο” στοίχημα της Coca Cola 3E για την Αύρα
Coca-cola AP Photo/Gene J. Puskar

Επενδυτικό κύκλο 17 εκατ.ευρώ – που άρχισε το 2017 και ολοκληρώνεται το 2025-υποστηρίζει η εταιρεία, προκειμένου να δημιουργήσει ένα πρότυπο εργοστάσιο εμφιάλωσης με μηδενικό κλιματικό αποτύπωμα.

Το 2025 εκτιμάται ότι το εργοστάσιο του εμφιάλωσης νερού του σήματος Αύρα στο Αίγιο θα καταστεί κλιματικά ουδέτερο, όπως εκτίμησε η διευθύνουσα σύμβουλος της Coca Cola Τρία Έψιλον, Μαρία Αναργύρου Νίκολιτς, παρουσιάζοντας την στρατηγική και τις επενδύσεις μετάβασης.

Η Coca Cola 3E ήδη από το 2017 έχει ξεκινήσει επενδύσεις, που εκτιμάται ότι έως το 2025 θα αθροίζονται στα 17 εκατ.ευρώ, για να δημιουργήσει μια εργοστασιακή μονάδα πρότυπο τόσο ως προς το προϊόν, όσο και ως προς τους περιβαλλοντικούς όρους βιωσιμότητας. Μέχρι σήμερα, στο ευρύτερο πλάνο επενδύσεων έχει υλοποιηθεί το 65% με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2025.

Σημειώνεται ότι οι επενδύσεις που αφορούν στην παραγωγική αναβάθμιση του εργοστασίου έγιναν κυρίως το 2017 με την εγκατάσταση μηχανής που έχει τη δυνατότητα εμφιάλωσης 72.000 φιαλών/ώρα, επένδυση άνω των 8 εκατ. ευρώ, ενώ το 2019 πραγματοποιήθηκε εγκατάσταση γραμμής παραγωγής γυάλινων συσκευασιών νερού καθώς και νέας γραμμής για συσκευασίες του 1,5 λίτρου.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της τοπικής μονάδας κ. Τάκη Καραπατούχα στο πλαίσιο της επίτευξης του στόχου της δημιουργίας ενός κλιματικά ουδέτερου εργοστασίου δρομολογείται ο μηδενισμός των άμεσων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, καθώς και η ελαχιστοποίηση στις έμμεσες εκπομπές διοξειδίου από τη πρωτογενή και δευτερογενή συσκευασία. Επίσης η εταιρεία έχει σχεδιάσει την ανάπτυξη εναλλακτικού τρόπου θέρμανσης του νερού με ηλεκτρικές αντιστάσεις.

Ήδη από τις σχετικές ενέργειες έχει επιτευχθεί μείωση κατά 33% του νερού που χρησιμοποιείται για τις παραγωγικές ανάγκες στην μονάδα, ενώ περίπου το 91% των ενεργειακών αναγκών καλύπτεται από ανανεώσιμες και καθαρές πηγές ενέργειας.

Το εργοστάσιο στο Αίγιο αποτελεί μια μονάδα πρότυπο για όλο τον όμιλο, ενώ αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της περιοχής εδώ και 34 χρόνια. Απασχολεί περί τους 60 μόνιμους εργαζόμενους, ο αριθμός των οποίων διπλασιάζεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σημειώνεται ότι οι βιώσιμες πρακτικές του, το κατατάσσουν δεύτερο σε δείκτες χρήσης νερού και ενέργειας ανάμεσα σε όλα τα εργοστάσια νερού στις 29 χώρες που δραστηριοποιείται ο Όμιλος Coca-Cola HBC. Επιπλέον στο τέλος του Μαΐου θα κυκλοφορήσει στην αγορά η νέα συσκευασία του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ με μη αποσπώμενο καπάκι.

Με τον τρόπο αυτό, η εταιρεία εφαρμόζει την Ευρωπαϊκή Οδηγία και τη σχετική ελληνική νομοθεσία αρκετά νωρίτερα από το προβλεπόμενο χρονικό πλαίσιο, συμβάλλοντας ώστε περισσότερα από 250 εκατομμύρια καπάκια να μπορούν να συλλεχθούν και να ανακυκλωθούν.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα