Το βίντεο που εξόργισε τους Γερμανούς

Το βίντεο που εξόργισε τους Γερμανούς

Ένα βίντεο που περιγράφει τις θυσίες του Πορτογαλικού λαού προκάλεσε αίσθηση στο διαδίκτυο. Γιατί το μπλόκαρε η γερμανική κυβέρνηση (Vid)

Οι λαοί της Νότιας Ευρώπης δεινοπαθούν. Δεν είναι μόνο η Ελλάδα που βρίσκεται μέσα σε ένα μνημόνιο  αλλά και η Πορτογαλία. Σε παρόμοια κατάσταση είναι οι λαοί της Ισπανίας και της Ιταλίας παρ' όλο που δεν έχουν μπει σε κάποιον μηχανισμό στήριξης.

Αυτές τις μέρες στο διαδίκτυο έχει ανέβει ένα βίντεο που περιγράφει τις θυσίες και τις περικοπές που έχει κάνει τα δύο τελευταία χρόνια ο πορτογαλικός λαός, σε αντιπαραβολή με τη Γερμανία.

Η προβολή του  εν λόγω βίντεο διάρκειας περίπου πέντε λεπτών εμποδίστηκε από τη  γερμανική κυβέρνηση ως "πολιτικά επιζήμιου".

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διαμαρτυρηθεί ο εμπνευστής και υπεύθυνος για το βίντεο Μαρτσέλο Ρεμπέλο ντε Σούζα, πρόεδρος των σοσιαλδημοκρατών.

Στόχος του βίντεο να πειστεί ο γερμανικός λαός ότι οι πολίτες του Νότου δεν είναι τεμπέληδες.

Διαβάστε το άρθρο του κ. Στ. Κυρζόπουλου, με αναφορά στο εν λόγω βίντεο, που αναδεικνύει το ψυχολογικό και πολιτικό χάσμα που διευρύνεται και βαθαίνει μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών .

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Eνωμένη Ευρώπη: O... νομπελίστας "μεγάλος ασθενής"

ICH BIN EIN BERLINER

SHARE: