Το ΥΠΟΙΚ διαψεύδει δημοσιεύματα περί όρων για ελάφρυνση του χρέους

ΑΘΗΝΑ-ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ-ΑΦΙΞΗ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΔΑΣ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΥ Α. ΜΕΡΚΛΕΛ// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ.(EUROKINISSI-ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
ΑΘΗΝΑ-ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ-ΑΦΙΞΗ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΔΑΣ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΥ Α. ΜΕΡΚΛΕΛ// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ.(EUROKINISSI-ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Διαψεύδει κατηγορηματικά το Υπουργείο Οικονομικών δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για όρους που θέτει η τρόικα προκειμένου να συζητηθεί ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Tο Υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η τρόικα θέτει όρους προκειμένου να συζητηθεί ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Τα χαρακτηρίζει μάλιστα παντελώς αναληθή.

"Οι μόνες προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από τους εταίρους μας περιγράφονται στις αποφάσεις του Eurogroup της 27ης Νοεμβρίου του 2012, καθώς και σε αυτές του Eurogroup της 5ης Μαΐου 2014.

Σύμφωνα με αυτές, εφόσον επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα και τo πρόγραμμα είναι σε τροχιά, τότε οι εταίροι, όπως έχουν δεσμευτεί, θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για ελάφρυνση του χρέους.

Όλα τα άλλα είναι μυθεύματα", υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

SHARE: