Τον Ιούλιο το 1ο Forum InvestGR- Ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα

Στιγμιότυπο από το ξενοδοχείο "Hilton" την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016, στην Αθήνα.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Στιγμιότυπο από το ξενοδοχείο "Hilton" την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016, στην Αθήνα. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Θα συμμετέχουν ανώτατα στελέχη ξένων πολυεθνικών, πολιτικοί καθώς και διακεκριμένοι ειδικοί επί των επιμέρους θεμάτων που θα συζητηθούν

Δεκάδες επικεφαλής και ανώτερα στελέχη ξένων πολυεθνικών εταιρειών στην Ελλάδα δηλώνουν συμμετοχή στο 1ο FORUM 2018 «InvestGR – ΞΕΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιουλίου, στο ξενοδοχείο HILTON, και υλοποιείται με την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Ελλάδα, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του International Chamber of Commerce (ICC Hellas) (www.investgr.eu).

Για πρώτη φορά, πραγματοποιείται στην Ελλάδα ένα FORUM διαλόγου, με τη συμμετοχή πολιτικών και ανώτατων στελεχών ξένων πολυεθνικών εταιρειών, πάνω στο πιο επίκαιρο και κρίσιμο, ίσως, θέμα του δημόσιου διαλόγου: «Μπορεί, και κάτω από ποιες προϋποθέσεις, να καταστεί η Ελλάδα ελκυστικός προορισμός για τις ξένες επενδύσεις;».

ADVERTISING

Στην ερώτηση αυτή, θα απαντήσουν οι συμμετέχοντες πολιτικοί, οι επικεφαλής κορυφαίων ξένων πολυεθνικών εταιρειών και ειδικοί, κυρίως μέσα από έξι θεματικά πάνελ συζήτησης: Δημόσιο, Φορολογία, Δικαιοσύνη, Ανθρώπινο Κεφάλαιο, Καινοτομία, Υποδομές.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Γιάννης Δραγασάκης, ο Αντιπρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, κ. Κωστής Χατζηδάκης, και η Επικεφαλής του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, κα. Φώφη Γεννηματά και ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Θεόδωρος Φέσσας, έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν ως ομιλητές.

Στα δε πάνελ συζητήσεων, έχουν δηλώσει, έως σήμερα, ότι θα συμμετάσχουν οι επικεφαλής κορυφαίων πολυεθνικών εταιρειών στην Ελλάδα, όπως οι EY Ελλάδος, ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, KPMG, IMERYS, PwC Ελλάδας, ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ, INTERAMERICAN, ENEL, FRAPORT, EUROBANK, ALVAREZANDMARSAL, FCAGROUP, ENTERPRISE GREECE, BROOKSTREETEQUITY κ.ά.

Επίσης, θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι ειδικοί επί των επιμέρους θεμάτων που θα συζητηθούν, όπως ο κ. Κωνσταντίνος Μενουδάκος, Επ. Πρόεδρος του ΣτΕ, ο κ. Γιώργος Μαρκοπουλιώτης, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Ελλάδα, ο κ. Ανδρέας Ποττάκης, Συνήγορος του Πολίτη, ο κ. Αθανάσιος Σαββάκης, Πρόεδρος ΣΒΒΕ, ο κ. Πάνος Τσακλόγλου, Καθηγητής ΟΠΑ, ο κ. Άγγελος Τσακανίκας, Επίκ. Καθηγητής ΕΜΠ και Επιστημονικός Σύμβουλος ΙΟΒΕ, ο κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, Διευθυντής Ερευνών ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ, ο κ. Γιώργος Ιωάννου, Καθηγητής ΟΠΑ, ο κ. Γιώργος Δουκίδης, Καθηγητής ΟΠΑ, η κα. Τατιάνα Δερμάτη, Επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην Ελλάδα, κ.ά.

Στο FORUM, θα παρουσιαστεί, επίσης, η «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», ένα κείμενο – «Διακήρυξη» με τις προτάσεις των CEOs ξένων εταιρειών για το πώς μπορεί η Ελλάδα να καταστεί ελκυστικός επενδυτικός προορισμός. Την επιστημονική ευθύνη σύνταξης του κειμένου έχει ο Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών , κ. Γιώργος Παγουλάτος.

Στο πλαίσιο, τέλος, του FORUM, ο κ. Στράτος Φαναράς θα παρουσιάσει τα ευρήματα έρευνας που διεξήγαγε η METRON ANALYSIS, με θέμα «Ελλάδα, ελκυστικός επενδυτικός προορισμός», με συνεντεύξεις 30 CEOs ξένων πολυεθνικών εταιρειών.

SHARE:

24Media Network