Αυτά είναι τα καλύτερα ξενοδοχεία της χώρας – Η Ελλάδα No.6 προορισμός στον κόσμο

Αυτά είναι τα καλύτερα ξενοδοχεία της χώρας – Η Ελλάδα No.6 προορισμός στον κόσμο
Westin-Costa Navarino

Τα καλύτερα μέρη, ξενοδοχεία κ.α. βαθμολόγησαν για ακόμη μια χρονιά οι αναγνώστες της Conte Nast Traveler με τη χώρα μας να κατακτά σημαντικές διακρίσεις.

Σημαντικές διακρίσεις για τη χώρα μας, τους ελληνικούς προορισμούς και τα ξενοδοχεία της προέκυψαν και στα φετινά βραβεία των αναγνωστών της παγκόσμιας ταξιδιωτικής βίβλου, όπως αποκαλείται, του Conte Nast Traveler.

Στα 35α Readers’ Choice Awards για το 2022 ψήφισαν πάνω από 250.000 αναγνώστες του περιοδικού από όλο τον κόσμο -περισσότεροι από ποτέ- οι οποίοι βαθμολόγησαν από την καλύτερη χώρα στον κόσμο για ταξίδι, που είναι η Πορτογαλία, μέχρι την καλύτερη αεροπορική εταιρεία που είναι η Singapore Airlines, αλλά κυρίως πολλά ξενοδοχεία σε κάθε γωνιά της Γης.

Η Ελλάδα κατάφερε να κερδίσει την 6η θέση ανάμεσα στις καλύτερες χώρες όλου του πλανήτη που θέλει κάποιος να ταξιδέψει, με σκορ 89.79 και με την Ευρώπη να κατακτά τις πολλές θέσεις. Πρώτη χώρα στον κόσμο αναδείχθηκε, από τις γνώμες των αναγνωστών, η Πορτογαλία με σκορ 91,22 και δεύτερη η Ιαπωνία, ενώ πάνω από την Ελλάδα ακόμη βρέθηκαν η Ταϊλάνδη, η Σιγκαπούρη και η Ινδία. Οι ανταγωνίστριες μας χώρες στον τουρισμό δηλαδή η Ισπανία και η Τουρκία βρέθηκαν στην 11η και την 19η θέση αντίστοιχα.

Η Κρήτη κατέκτησε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία «Τα 10 Καλύτερα Νησιά στην Ευρώπη», κάτω από την Ίμπιζα της Ισπανίας. Η Μύκονος και η Σαντορίνη βρέθηκαν επίσης στην πρώτη δεκάδα στις θέσεις 5 και 8 αντίστοιχα. Στις άλλες θέσεις βρέθηκαν η Σαρδινία στην Ιταλία, το Τζέρσευ στη Βρετανία, η νήσος Σίλι στην Κορνουάλη της Μεγ. Βρετανίας, η Σικελία της Ιταλίας, το Χβαρ στην Κροατία και οι Αζόρες στην Πορτογαλία.

Σημαντικές παγκόσμιες διακρίσεις απέσπασαν επίσης δύο ξενοδοχεία στην κατηγορία «Τα καλύτερα spa-προορισμοί του κόσμου». Πρόκειται για το Andronis Concept Wellness Resort στη Σαντορίνη και το Euphoria Retreat στο Μυστρά της Πελοποννήσου. Την πρώτη θέση σε αυτή την κατηγορία βρέθηκε το Chiva-Som στην Ταϊλάνδη.

Τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία της Ελλάδας

Τα Readers’ Choice Awards 2022 ανέδειξαν ακόμη τα καλύτερα ξενοδοχεία της Ελλάδας, τα περισσότερα από τα οποία ανήκουν σε μεγάλους ομίλους της χώρας μας και αξίζει να αναφερθεί ότι δεν βρίσκονται σε νησιά αλλά στην ενδοχώρα.

Στην πρώτη θέση βρέθηκε το ξενοδοχείο The Westin Resort στην Costa Navarino και στην 2η το The Romanos που βρίσκεται επίσης στο ίδιο συγκρότημα. Την 3η θέση κατέκτησε το MerBella Elix που άνοιξε πέρυσι και βρίσκεται κοντά στην Πάργα. Τις υπόλοιπες θέσεις κατέλαβαν στα MarBella Nido Suite Hotel (4η) στην Κέρκυρα, το St. Nicolas Bay Resort (5η) στην Κρήτη, το Ikos Aria (6η) στην Κω, το Sani Resort (7η) στη Χαλκιδική, το Blue Palace (8η) στην Κρήτη, το MarBella Corfu (9η) στην Κέρκυρα και το Porto Zante (10η) στη Ζάκυνθο.

Ως η καλύτερη μεγάλη πόλη στον κόσμο να ταξιδέψει κάποιος αναδείχθηκε η Σιγκαπούρη, με τη Μπανκ Κόνγκ να ακολουθεί, ενώ την 9η θέση σε αυτή την κατηγορία κατέκτησε η Κωνσταντινούπολη.

Τα καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου

Καλύτερο ξενοδοχείο στον κόσμο για το 2022 όπως το ψήφισαν οι αναγνώστες του Conte Nast, είναι το Cheval Blanc St-Tropez στο Σαν Τροπέ της Γαλλίας, με την 2η θέση να παίρνει το Sofitel Legent Santa Clara στην Καρτατζένα της Κολομβίας.

Καλύτερο resort στον κόσμο αναδείχθηκε το Adare Manor στην Ιρλανδία ενώ στη 2η θέση βρέθηκε το Four Seasons στο Ντουμπάι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα