Goldair: Επέκταση στη Σερβία και αναπτυξιακή πορεία παρά τις προκλήσεις

Διαβάζεται σε 4'
Goldair: Επέκταση στη Σερβία και αναπτυξιακή πορεία παρά τις προκλήσεις

Ο ελληνικός όμιλος συνέχισε την ανάπτυξη του το 2023, ενώ φέτος ξεκινά η κατασκευή της μεγάλης επένδυσης του Θριασίου Εμπορευματικού Κέντρου στην Αττική.

Tην είσοδό της στη Σερβία και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου ανακοίνωσε ο όμιλος της Goldair, επεκτείνοντας τη διεθνή παρουσία του και ολοκληρώνοντας μια επιτυχημένη χρονιά στους κλάδους που δραστηριοποιείται.

Η εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης του ομίλου Goldair Handling, κατά το 2023 εξυπηρέτησε στα 26 ελληνικά αεροδρόμια που έχει παρουσία, 9% περισσότερες πτήσεις σε σχέση με πέρυσι, αγγίζοντας τα επίπεδα του 2019. Μεικτή εικόνα παρουσίασαν οι πτήσεις στα 3 διεθνή αεροδρόμια που δραστηριοποιείται η Goldair Handling στη Βουλγαρία, με αύξηση της κίνησης στη Σόφια (+14% σε σχέση με το 2022) και στον αντίποδα μείωση στους εποχικούς σταθμούς της Βάρνας και του Μπουργκάς, (-35% σε σχέση με το 2022), γεγονός που οφείλεται στη συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία.

Στην Κύπρο, η Goldair Handling προχώρησε στην εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της LGS Handling, μετονομάζοντας πλέον την εταιρεία σε Goldair Handling Cyprus, ασκώντας πλέον η ίδια την διοίκηση της εταιρείας.

Στη Ζυρίχη, η εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ) ενισχύθηκε (+5%) συγκριτικά με το 2019, ωστόσο σε σχέση με το 2022 παρουσιάστηκε σημαντική αύξηση (+36%). Στην Ινδία, η Goldair Handling διατηρεί την παρουσία της σε 2 αεροδρόμια (Bagdogra Udaipur) μέσω της κοινοπραξίας Goldair-LAS, διευρύνοντας το μερίδιο αγοράς στα εν λόγω αεροδρόμια με νέους πελάτες. Η εταιρεία αντιμετώπισε για ακόμα μια χρονιά, έλλειψη προσωπικού σε αεροδρόμια με έντονη επιχειρησιακή δραστηριότητα.

Ανανέωση του στόλου και νέα lounges

Η Goldair Handling πραγματοποίησε επένδυση ύψους 11 εκατ. ευρώ με την παραγγελία νέων λεωφορείων και εφοδίων πίστας, που στην πλειοψηφία τους χρησιμοποιούν βιώσιμες πηγές ενέργειας για την λειτουργία τους. Στο επενδυτικό της πλάνο συμπεριλαμβάνεται το νέο Lounge στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, ενώ ετοιμάζεται νέο Lounge και στο αεροδρόμιο της Ρόδου. Οι χώροι για τους διακεκριμένους επιβάτες της εταιρείας στα αεροδρόμια της Αθήνας
και της Μυκόνου επίσης ανακαινίστηκαν.

Σταθερή η δραστηριότητα του τομέα cargo

Στον τομέα των υπηρεσιών μεταφοράς και logistics, o όμιλος Goldair Cargo το 2023 διατήρησε σταθερό τον αριθμό των αποστολών που διακίνησε και το συνολικό όγκο φορτίων που διαχειρίστηκε, παρόλη την μειωμένη διαθεσιμότητα σε μεταφορικά μέσα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά και της μεγάλης έλλειψης οδηγών στην Ευρώπη. Η εταιρία το 2023 κατάφερε να διατηρήσει την κερδοφορία της παρά την μεγάλη αύξηση του κόστους καυσίμων και ενέργειας.

Η εταιρεία το 2023 ολοκλήρωσε την επένδυση και λειτουργία της νέας αποθήκης έκτασης 4.000 τ.μ. στην ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου Κρήτης, προχώρησε στην αγορά νέας, στεγασμένης αποθηκευτικής εγκατάστασης στον Ασπρόπυργο Αττικής, μια επένδυση ύψους 13 εκατ. ευρώ, Το σιδηροδρομικό έργο της εταιρείας μειώθηκε αισθητά καθώς το δυστύχημα στα Τέμπη και οι μεγάλες ζημιές στο δίκτυο λόγω των πλημμυρών στη Θεσσαλία, υποχρέωσαν την εταιρεία σε
σημαντική συρρίκνωση του έργου της.

Προχωρά η επένδυση του επένδυση του Θριασίου

Η Goldair ανακοίνωσε ότι προχωρά η επένδυση του Θριασίου Εμπορευματικού Κέντρου και έχει κατατεθεί ο φάκελος αδειοδότησης του στο Υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ οι τελικές μελέτες βρίσκονται σε φάση πλήρους ολοκλήρωσης. Αναμένεται εντός του 2024 θα εκκινήσει και το κατασκευαστικό έργο της μεγαλύτερης επένδυσης στον χώρο των logistics στην Ελλάδα, και το δεύτερο μεγαλύτερο επενδυτικό σχέδιο εν γένει στην Αττική, μετά το Ελληνικό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα